Főoldal » Betegségek » Betegségek részletesen » Női bajok » Fogamzásgátlás, abortusz »

A születésszabályozás az évszázadok tükrében

A pápa helyteleníti, a kamaszok nem egészen vannak vele tisztában, és talán ez a világon a leginkább politikai töltetű egészségügyi kérdés. Bár a születésszabályozást a legtöbben a tabletta 60-as évekbeli feltűnésével azonosítják, a fogamzásgátlás ősrégi probléma.

A fogamzásgátlás biztonságáról

Egyik fogamzásgátlási módszer sem nyújt száz százalékos védelmet, de segít a nem kívánt terhesség kockázatát a minimumra csökkenteni, ha a párok tudják, miért vallottak kudarcot egyik vagy másik módszerrel.


Fogamzásgátlók: trombózis rizikó

Az új típusú fogamzásgátló tabletták szedése nagyobb trombózis veszéllyel járhat, mint a korábbiak - derült ki a berlini egyetem és az egyik legnagyobb német betegbiztosító, a Techniker Krankenkasse (TK) közös kutatásából.


A fogamzásgátló tabletták új nemzedékénél nagyobb a vérrögképződés kockázata

Az újabb fogamzásgátló tabletták szedése nagyobb vérrögképződési veszéllyel jár, mint a régebbi progeszterin tartalmú szereké - írják az angliai Nottinghami Egyetem kutatói.


A Crohn-betegség és a fogamzásgátló tabletta

A fogamzásgátló tabletta szedése növelheti a Crohn-betegség kialakulásának kockázatát azoknál a nőknél, akiknek erős genetikai hajlamuk van a gyulladásos bélbetegségre - írja egy új tanulmány, melyet a Harvard kutatója közölt.


A nő testsúlyától függetlenül hatásos az esemény utáni tabletta

A nő testsúlyától függetlenül hatásos az esemény utáni tabletta - jelentette be az Európai Gyógyszerügynökség (EMA)


1 | |

A hatályos abortusztörvény mellett álltak ki volt lengyel first ladyk

Az érvényben lévő abortusztörvény fenntartása mellett állt ki kedden kiadott közös nyilatkozatában három korábbi lengyel államfő felesége.


A lengyel püspökök támogatják az abortusztilalmat, de ellenzik a büntetést

Támogatják a teljes abortusztilalmat, de ellenzik a terhességmegszakításon áteső nők megbüntetését a lengyel püspökök - derült ki a lengyel családok országos lelkipásztori intézetének leveléből.


Felmérés: a lengyelek többsége támogatja a jelenlegi lengyel abortuszpolitikát

Lengyelországban a lakosság többsége támogatja a jelenleg érvényes abortusztilalom azon kivételeit, melyek lehetővé teszik a terhességmegszakítást az anya életének veszélyeztetése esetében, illetve akkor, ha a gyermek nemi erőszak következményében fogant - derül ki a CBOS lengyel közvélemény-kutató intézet kedden közölt felméréséből.


Lengyelországban a teljes abortusztilalom ellen tüntetnek

Varsóban, valamint több lengyelországi városban is a magzat védelméről szóló törvény szigorítása, azaz a tervbe vett teljes abortusztilalom ellen tüntettek vasárnap, s a baloldali párt, a Razem (Együtt) szervezte tiltakozások a püspöki karnak az élet védelmében kiadott felhívására is reagálnak.


A terhességmegszakítás ellen tüntettek Prágában

Mintegy 4000-5000 ember tüntetett a terhességmegszakítás ellen szombaton Prágában.


+ További hírek
+ További egészségpolitika
hirdetés
^