hirdetés


A feldolgozott élelmiszerekben használt mesterséges adalékanyagok növelhetik a gyulladásos bélbetegségek és az anyagcsere-rendellenességek kockázatát a Nature című brit tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint.
A tél végére a magyarok 95 százalékának nem megfelelő a D-vitamin szintje, mégis csupán 15 százalékuk szed valamilyen D-vitamint pótló készítményt - derül ki egy friss orvosi felmérésből.
Előfordul, hogy valaki rendszeresen edzi a testét, egészségesen étkezik, mégsem képes lefogyni.
A bőr öregedését gátló csokoládét fejlesztett ki egy Cambridge-i Egyetem egykori kutatóiból alakult vállalkozás: a különleges csokoládéból napi 7,5 gramm elfogyasztása képes az 50 évesek bőrét a 30 évesek szintjére „fiatalítani”.
Annak ellenére, hogy az emberek ma már több egészséges élelmiszert, köztük teljes értékű gabonát és halat esznek, a hizlaló, silány ételek fogyasztásában még nagyobb emelkedés figyelhető meg - derült ki a The Lancet című brit orvosi folyóiratban közölt tanulmánysorozat egyik részéből, amely 190 országra kiterjedően vizsgálta az emberek táplálkozási szokásait, Magyarországot a legkevésbé egészségesen táplálkozó nemzetek közé sorolva.
Egy nemzetközi tudóscsoport több mint 90 olyan új génterületet tárt fel, amely magyarázatot adhat arra, miért hajlamosabbak egyes emberek az elhízásra.
1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
hirdetés
A nagy hőség az egészségeseknek is megárthat. Az alábbiakban felsoroljuk a kánikulában leggyakrabban előforduló tüneteket, valamint az is, mi a teendő.
A fogyni vágyók általában elhisznek minden ígéretet, amit hallani szeretnének. Százával léteznek csodadiéták, kiegészítők, méregtelenítő kúrák. Dr. Michelle May táplálkozástudományi szakember, sikeres könyvek szerzője elmondja, melyik diéta nem ér semmit, és megsúgja a ...
Egyes reklámok szerint „egészségesebben élhet a kismama”, ha már igen korán megtudja, hogy babát vár. Valóban így van ez?
Nem kell beletörődnünk abba, hogy soha nem találjuk a kulcsot, vagy elfelejtjük, miért is mentünk le a boltba. Szakemberek szerint bármilyen idősek vagyunk,tehetünk valamit azért, hogy jobb legyen az emlékezőképességünk.
Nem könnyű elterjeszteni az egészséges táplálkozás alapelveit a mai világban. A gyerekeknél pedig szinte lehetetlen. Szerencsére vannak kíméletes lehetőségek is, amivel a szülők rávehetik gyermekeiket az egészséges és változatos táplálkozásra. Lássunk néhány módszert!
Néhány szívből jövő jó tanács Tabitha Studer újságírótól, amelyeket, a téma személyessége miatt tegeződve adunk közre.
1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
1 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |

hirdetés
hirdetés




Copyright InforMed 2002 Kft.