Hirdetés

Thalasso-kúra otthon

Költöztessük fürdőszobánkba a hamisítatlan természet erejét! Vagyis mindent, amit a tenger kínálhat: sót a bársonyos bőrre, iszapot a finomabb pórusokba, algákat a cellulitisz leküzdésére. Merüljünk el benne, és élvezzük, miközben jótékony hatását bőrünkön érezzük...

thalassoterápia |

Ideál - Reforméletmód magazin 2003 ;15(9):56-57   Celsus Kft. | Bárdosi, E.

A tenger és a belőle nyert természetes készítmények csodálatos hatását a thalasso-terapeuták (thalasso görögül tengert jelent) azzal magyarázzák, hogy a tengervíz ugyanazon ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmazza, mint az emberi vér. Fürdés közben a bőrön keresztül cseretranszport játszódik le. A szervezet a számára hiányzó létfontosságú anyagokat a tengervízből szerzi vissza. Otthonunk melegében privát tengeri kúrát vehetünk, zuhanyozás, fürdés és bőrünk ápolása közben használva az óceán természetes erejét és szépítő energiáját.

Peeling tengeri sóval

Fürdés előtt kellemes klímájú környezetben élvezzük a peeling hatását. A bőr megszabadul a rá rakódott faggyúmaradványoktól, így a tengervíz hatóanyagai is könnyebben beszívódnak majd. A tengeri só különösen sok magnéziumot tartalmaz, amely a bőr anyagcseréjét maximálisra lendíti. Peeling közben a bőrt és a kötőszövetet is masszírozza, a szürkés szarupikkelyeket pedig leradírozza.

TIPP: hetente egyszer-kétszer zuhanyozás előtt körkörös mozdulatokkal dörzsöljünk bőrünkbe tengeri sós hámlasztókrémet vagy nedves tengeri sót! Először kezdjük a jobb láb talpától, s haladjunk egészen a combig, majd a másik lábon ugyanígy. Ezután a bal, majd a jobb kar következik, felfelé haladva. A hasat az óramutató járásával megegyező irányú mozdulatokkal, a dekoltázst és a nyakat felfelé haladva masszírozzuk!

Energiazuhany

A zuhogó vízsugarak stimuláló hatását a tengeri fürdőkészítmények még jobban fokozzák. Egy kis adagot simítsunk el némi vízzel a tenyerünkben, kenjük szét a bőrünkre, s kezdődhet a feltöltődés.

  • A vérkeringés pezsdítője zuhanyozás közben a dörzsmasszázs: tenyerünkkel gyors, rövid fel-le mozdulatokkal a lábfejtől felfelé a vállakig, majd a háton át vissza derékmagasságig és végül a sarokig. Meleg vízzel végezzük a masszázst, míg egész testünk szépen kipirul.
  • Záporesőt zúdíthatunk a cellulitisz sújtotta területekre, ha a zuhanyfejet lecsavarjuk, és a lágy vízsugarat kezünkkel lassan vezetjük a lábfejtől a lábszárak külső oldalán keresztül a fenékig, majd a belső oldalon ismét vissza lefelé. Többször ismételjük mindkét lábon, először langyos vízzel, majd egyre hidegebbel.
  • A thalasso-sugár ellazítja a görcsös idegzetet és az izmokat.Állítsuk melegebbre a zuhanyt, és nyissuk ki erősebben! Fejünket lazán hajtsuk előre, nyakunkat és tarkónkat masszírozza a vízsugár! Majd kissé előrehajolva, lefelé a hátat a keresztcsontig.
  • A reggelente morcosan ébredőknek jót tesz a fitneszmasszázs. Algakivonatokat tartalmazó tusológélt teszünk egy speciális zuhanyfejbe. Gombnyomásra bugyog a saját gyártmányú tengervíz, mely élénkítő, természetes masszázs.

Lazítás a kádban

A gerincoszlopnak jót tesz, ha lábainkat magunk alá húzva sarkunkon ülünk, kezünket a kád peremére tesszük. Felsőtestünkkel lassan forduljunk jobbra, s maradjunk így húsz másodpercig. Ismételjük balra fordulva is!

Kezünket fűzzük össze a fej mögött! Jobb kezünkkel bal karunkat finoman húzzuk jobbra, és tartsuk így húsz másodpercig! Ezután a jobb kart bal kézzel balra húzzuk!

Bizsergető fürdő

Lágy vízmozgásról gondoskodnak a kádban az algás pezsgőtabletták, melyek tengeri ásványokat és növényi bőrápoló olajokat tartalmaznak.A zuhanyrózsát hátunk alá csúsztatva apró buborékok ezreit indítjukútnak, amelyek gyengéden masszírozzák testünket. A bizsergető maszszázst tovább fokozza a kád aljára terített légörvénymatrac. Tömlőnként egy-egy szabályozóhoz van kötve, így a bevezetett levegő kívánság szerint adagolható.

TIPP: kevéske algás fürdősót tegyünk a vízbe, s tengeri fürdőnk máris tökéletes.

Algás fürdőkúra

A gyógyhatású készítmények algakoncentrátumokat tartalmaznak, ezért használatuk időben meglehetősen korlátozott (például hat héten keresztül hetente kétszer). Hatásuk a víz hőmérsékletétől függ: a langyos víz (25-31 ºC) stimuláló, a kissé meleg víz (32-34 ºC), nyugtató, az igazán meleg víz (35-36 ºC) ellazít, a forró (37-38 ºC) salaktalanít és a cellulitisz ellen hat.

FIGYELEM! Vérnyomásproblémák vagy krónikus betegség esetén nagyon fontos előzetesen kikérni az orvos tanácsát. Ötperces fürdővel kezdjünk, és lassan növeljük 15-20 percre! Utána dupla ideig pihenjünk.

Fürdő tengeri sóval

Amint feloldjuk a vízben a finom sókristályokat, nemsokára kibontakozik a sokoldalú hatás. Egyrészt a bőr szerkezetét szilárdítja, mert a tengeri só vizet von el anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt. Ráadásul a stressz elleni ásványi anyag, a magnézium a bőrön keresztül a szervezetbe képes hatolni, és pompásan ellazít.

TIPP: szűk fél kiló tengeri sót szórjunk a kádba, adjunk hozzá vizet, a vízhőmérsékletet állítsuk 36 ºC-ra! Hunyjuk be szemünket, és merüljünk el a víz alatti bálna- és delfinének hangulatába magántengerünkön!

Iszapmaszkok

A tengeri iszap a vitalizáló ásványi anyagok mellett bőségesen tartalmaz kaolint, timföldet, amely a túlságosan sok zsírt és a baktériumokat mint valami itatóspapír felszívja, s egyidejűleg nyugtat és fertőtlenít. Kiváló pörsenések és tisztátalanságok ellen. Hetente egyszer-kétszer vastagon és egyenletesen kenjük az arc, a nyak és a dekoltázs száraz bőrére, és teljesen hagyjuk megszáradni! 10-15 perc múlva nedves törlővel töröljük le, vagy bő, langyos vízzel alaposan öblítsük le!

La phyto-masszázs színes agyaggal

Az egzotikus név bioaktív tengeri iszapot, algákat, gyógynövénykivonatokat és illóolajokat tartalmaz. Magnéziumkoncentrációja a tiszta tengervíznek is majdnem negyvenszerese. A létfontosságú anyagok, mint a kalcium, a jód és a vas elősegítik a sejtaktiváló, bőrfeszesítő hatást.

TIPP: a színes agyagot kenjük az egész testre vagy a problémás zónákra, és luffakesztyűvel masszírozzuk a bőrbe! 5-10 percig hagyjuk hatni, majd langyos vízzel zuhanyozzuk le!

Algapakolás

Cellulitisz ellen kitűnő a 42 különböző algafaj sejtnedvéből készült "ajándékcsomag".

TIPP: két hónapon keresztül hetente kétszer használjuk! Dörzsöljük a tiszta combra, a fenékre és a hasra, fóliával (folpack) szorosan tekerjük be, és 30-45 percig hagyjuk rajta! A hőhatás következtében a salaktalanító és egyben a zsíranyagcserét aktiváló ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok még intenzívebben hatnak. A nedv teljesen és tökéletesen beszívódik, tehát ne mossuk le!

Bárdosi Erika

Extra tipp érzékeny bőrre

Ha a bőr természetes egyensúlya ismét helyreáll, az érzékeny arcbőr is rögtön jobb színben mutatkozik. Ehhez elsősorban a legfelső hámréteg nedvességraktárait kell újból feltölteni. Érzékeny arcbőr számára igazi energiabomba a hidratáló bőrápoló maszk, tengeri kivonatok hatóanyagának kombinációjával, E- és C-vitaminnal.

thalassoterápia

2003-08-28 12:39:48

Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop