Alkoholista hajlam?

Kérdés:  23 éves férfi vagyok, egyetemista. 4 hónapja vagyunk együtt a 20 éves barátnőmmel, de egyszerűen, ha iszik, vagy iszunk buli alkalmával, nem tudom jól érezni magam vele, zavar a viselkedése. Ő az elmúlt két évben sokat bulizott és ivott, kollégiumban lakik, ahol gyakoriak az ilyen bulik és nagy ivások sok dohányzással, és egy koliban olyankor más is szokott menni.
Én nem dohányzom, és csak buliba iszom, mindig csak egy pontig. Anyukám alkoholista és barátnőmön is látok olyan emberi vonásokat, amik ilyen hajlamra utalhatnak (nincs benne női tartás ivásnál).
Aggódnom kellene, illetve mit javasolna? Bízom benne, hogy 20 éves lánynál egy jobb út mutatásával, ragaszkodással még tudok rajta segíteni, igaz, ez anyukámnál nem sikerült.
Válaszát köszönöm!

alkoholfogyasztás, kontrollvesztés, nagyivó, Alkoholbetegség | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(augusztusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Szerintem jogos az aggodalma, a barátnője halad azon az úton, ami az alkoholbetegség, sőt esetleg más függőség felé is- vezet. Sokféle formája és súlyossági fokozata van ennek a betegségnek, a kontrollvesztés ivás hatására, a nagyivó viselkedés, ezek mind már a betegség előszobái. Innen még vissza lehet lépni, de nem biztos, hogy a "ragaszkodás" és az "útmutatás" elég lesz. Érdemes lenne már most szaksegítséget kérni a barátnőjének, elsősorban neki kellene látni, hogy feszegeti a határokat. Ha erre még nem érett, akkor maga menjen el személyesen pszichiáterhez és beszélgessen el arról, hogyan, miben tudna neki segíteni.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Alkoholizmus rovatban olvashatók.

2016-08-22 19:09:31
| alkoholfogyasztás, kontrollvesztés, nagyivó, alkoholbetegség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop