Alkoholizmus

Kérdés:  Azt hiszem a férjem alkoholista. Minden nap iszik, gyakran eltűnik naponta, de ha említést teszek erről neki agresszív, és jön a válasz, hogy alig ivott. Évek óta megy ez már, mindig kimagyarázza magát és megígéri, hogy ilyen többé nem lesz, de alig telik el idő és folytatódik minden.
Mindig megbocsátok, holott sokszor fenyegettem már azzal, hogy elhagyom. Mások előtt midig kimagyarázom, színjáték az életünk.
Tudok neki segíteni? Mert azt fontolom, hogy összepakolok és megmondom neki, hogy amíg nem megy el elvonóra, addig nem lát bennünket. De félek attól, mi lesz vele, ha elhagyom. Hogyan tudnék segíteni neki, hogy elinduljon a leszokás útján? Falazni, színlelni már nem akarok.
Válaszát előre is nagyon köszönöm!

alkoholizmus, Alkoholbetegség, hozzátartozó szerepe, szenvedélybetegek hozzátartozóinak csoportja | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(januári)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Szerintem, ha továbbra is falaz neki és mindig megbocsát, csak késlelteti azt az időt amikor végre elszánná magát a férje a terápiára. Az alkoholbetegség gyógyítása nem könnyű és nem mindig sikeres, talán ha az esetek egy harmadában és csak azok közül, akik motiváltak a kezelésre és az alkoholmentes életre. Fontos hogy határt szabjon a férje viselkedésének tolerálásában-saját magának. Javaslom, hogy tájékozódjon és menjen el alkohol- és szenvedélybetegek hozzátartozóinak csoportjába ahol konkrétabb segítséget és ötleteket kaphat ahhoz, hogy hogyan tud segíteni saját magán és a férjén is.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Alkoholizmus rovatban olvashatók.

2016-02-02 22:38:54
| alkoholizmus, alkoholbetegség, hozzátartozó szerepe, szenvedélybetegek hozzátartozóinak csoportja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop