Depresszió, nyakfájás

Kérdés:  20 éves férfi vagyok. Több mint 1,5 éve fáj a nyakam, pontosabban a nyakizmaim. 17 éves koromban elköltöztünk így iskolát kellett váltanom. Ennek hatására depresszió lépett fel nálam, ezért pszichiáterhez jártam, aki Stimuloton 50 mg-os gyógyszert írt fel. Ezt körülbelül 8 hónapig szedtem, és a panaszok el is múltak.
Viszont a leszokás időszakában jelentkezett ez a kellemetlen nyakfájás. Rengeteg helyen jártam, hogy kiderítsék a fájdalom okát: röntgen, MR és nyaki ultrahang-vizsgálatot is végeztek rajtam. Mindegyik helyen ugyan azt állapították meg, vagyis, nincsen szervi rendellenességem.
Valamint nyakmasszázson, akupunktúrás kezelésen és természetgyógyász által folytatott kezelésen is részt vettem. Elmentem ideggyógyászhoz és reumatológushoz is. Sajnos, ezek után sem múlt el a fájdalom. Rendszeresen végzek testmozgást és úgy gondolom, nem élek túlságosan stresszes életet.
Tudna valamilyen magyarázatot, illetve megoldást mondani?
Válaszát előre is köszönöm!

depresszió | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(decemberi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Nehéz helyzetben vagyok, mert egy hosszú betegségről van szó, amit röviden leírt ,-sokféle kezelés és kivizsgálás jellemzi,az-Ön számára mégsem született eddig megnyugtató diagnózis és megoldás.-Most tőlem vár véleményt, aki nem láttam, nem vizsgáltam. Általánosságban annyit tudok mondani, hogy a nyakfájások és fejfájások jelentős részében belső feszültség van a háttérben, természetesen külső szervi eltérések nélkül. Lehet hogy még nem gyógyult meg a szorongásos-depresszív betegsége amikor abbahagyta az antidepresszáns szedését és tünetváltás történt. De vizsgálat, személyes találkozás nélkül csak találgathatok. Érdemes volna újra felvenni a kapcsolatot a pszichiáterével.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2014-12-08 06:18:37
| depresszió
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop