Étkezési zavarok

Kérdés:  Etkezesi zavarokbol kilabalo 23 eves lany vagyok. Jelenleg emelek a kaloriabevitelen, legfokepp a szenhidratokon, hogy ujra egeszseges legyek!
A nem megfelelo, illetve elegendo kaloriabevitel szekrekedest, hajhullast, problemas arcbort es finom szornovekedest okozott a testemen.
Ha teljesen visszaallok egy normalis etkezesi szokasra, ezek a mellekhatasok megszunnek?
Foleg a szornovekedes es a hajhullas, illetve a problemas bor zavar!

evészavar, orvosi és pszichés kivizsgálás és kezelés | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(márciusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Az étkezési zavar-- legalábbis ahogy én ismerem-- komplex belszervi-, hormonális-, anyagcsere- és főleg a lélek mély szintjeit érintő pszichés hátterű betegség. A "kilábalást" én csak úgy tudom elképzelni, ha ebben a belgyógyászon és endokrinológuson túl pszichiáter, pszichoterapeuta is segít, sőt segít megkeresni a mélyben rejlő okokat. Nagyon leegyszerűsített hozzáállás az, hogy a kalóriabevitel emelése majd megoldja a háttérben rejlő okokat. Ha mindezeket a fizikális orvosi szakma szakembereit már végigjárta, akkor is még hátra van a pszichiáter. A "finom szőrnövekedés" valamilyen még ki nem derített hormonális problémára is utalhat akár. Sajnos ezt a problémát csak konkrét, számos orvosi kivizsgálással és kezeléssel lehet megoldani, neten biztos hogy nem.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Evési rendellenességek (anorexia, bulimia) rovatban olvashatók.

2015-03-27 05:36:49
| evészavar, orvosi és pszichés kivizsgálás és kezelés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop