Fej rángatózása, elferdült gerinc

Kérdés:  Az egyik ismerosom nemregen toltotte be a 16. evet. Nem tudom a teljes korkepet reszletesen, de a lenyeg az, hogy tobb eve elkezdett akaratlanul rangatozni a feje, ami rendszertelenul, neha jelentkezett, aztan amikor hideg volt, aztan estenkent es most mar ejjel-nappal is.
Milyen betegseg az, mikor tikkel az ember feje es kozben a gerince is osszeugrik, mintha egy ideg becsipodne? Az elmondottak szerint, a gerince elferdul, amint elkezd akaratlanul remegni a feje.
Az orvosok nem talaltak meg az okat es hogy mi is lehet ez?
Aggodom miatta, kerem, segitsen!

akaratlan mozgások, személyes vizsgálat | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(októberi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Sajnálom, de nem tudok érdemben válaszolni a kérdésére. Illuzórikusnak érzem az elvárását, hogy Ön által csak a rángatózás formáját leírva rákérdez egy betegségre amiről -- mint írja-- az illető 16 éves fiatal orvosai sem tudtak nyilatkozni. Természetesen, személyes vizsgálat után, az előzmények és a tünetek, panaszok ismeretében vélhetőleg közelebbit tudnék mondani a betegről és a betegségéről, bár elsősorban felnőttekkel foglalkozom és főként pszichiátriai esetekkel.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Parkinson kór és egyéb mozgászavarok rovatban olvashatók.

2014-10-19 06:14:04
| akaratlan mozgások, személyes vizsgálat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop