Félelem

Kérdés:  Fiam 29 éves, egyetemet végzett, de nem jutott el a diplomáig, nincs nyelvvizsgája. Diszlexiás, elég volna egy szóbeli alapfok a diplomához, de azt sem csinálja, "szart se ér ez a diploma". Sajnos munkahelyeken ez befolyásolja, nem kap olyan munkát, ami szerinte megilletné, vidékről jár be 3 műszakban gép mellé.
Tudna változtatni, meg is tervezi-szervezi a dolgot, de nem indul el, félelmei vannak (kirúgják, megalázzák, mi lesz később).
Most is be van csomagolva, albérletet, munkahelyet elintézte, de nem megy. Üldözési mániája van, engem gyötör azzal, hogy öngyilkos lesz és okol, hogy miért "írattam be" faiparra, miért nem gépésznek, minek szültem ide a faluba, mikor tudtam, hogy nyomor van. Ordítozik, tör-zúz, "nem vagy az anyám", nincs otthonom stb.
Az apjánál is voltak hasonló gondok, mármint dührohamok, depresszió, le is százalékolták annak idején. Már meghalt pár éve. Sajnos jó egy éve - mióta itthon van, - nagyon depressziós, elszigeteli magát mindentől, nincs barátnője, nem megy sehova, nem olvas, nincs hobbija, kizárólag számítógépezik.
Otthon, maga körül sem csinál meg semmit. Naiv, kétszer lopták el mindenét, mert folyton lecsúszott emberekkel beszélget, hogy bebizonyítsa magának, ő is erre a sorsra jut.
Sajnos nem tudom orvoshoz juttatni, mert nem hajlandó belátni, hogy baja van. Félelmetes, amikor ordít, csapkod, és tekergeti a nyakára a vasalózsinórt stb.
Mit tehetnék érte, hová forduljak? Gyakorlatilag eltartom, hogy tudjon pénzt gyűjteni, boldogulni, de ezt semmibe veszi.
Nem szoktam a szemére hányni, nem bántom semmivel. Kérem, adjon tanácsot, mit tegyek?

depresszió, agresszió, veszélyeztető állapot kezelése | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(márciusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Sajnos azt látom, hogy sokkal nagyobb a probléma, mint azt egy netes tanáccsal lehetne orvosolni. Fiának valamilyen pszichés betegsége, zavara lehet, amit persze szakvizsgálattal lehetne precízen diagnosztizálni és elkezdeni a kezelést. Vélhetőleg magától nem fog elmúlni, esetleg rosszabb lesz. Jó lenne orvoshoz kerületi vagy területi pszichiátriai szakrendelésre eljuttatni, vagy legalább ön menjen el személyesen és ott tegye fel kérdéseit. Az említett dührohamok, öngyilkossággal való fenyegetőzések alkalmával mentőt hívhat, de akarata ellenére csak akkor lehet a fiát/ vagy bárki mást /kivizsgálni vagy kezelni, ha-közvetlen veszélyeztető az állapota.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia rovatban olvashatók.

2017-03-17 06:46:14
| depresszió, agresszió, veszélyeztető állapot kezelése
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop