Fogamzásgátló és pánikbetegség

Kérdés:  32 éves nő vagyok. 2,5 éve magas tesztoszteronszintet állapítottak meg. Erős hajhullással, rettenetesen gyulladt bőrrel, 13 kiló fogyással és petefészekcisztákkal jelentkezett. Dienille antiandrogén fogamzásgátlót kaptam.
Ez a betegség megviselt nagyon. Mindig félős voltam, de mostanra ez fokozódott. Egy fogászati kezelés alatt pánikrohamot kaptam. De mostanában gyakran kínoznak egyéb félelmek, magánélet és munkahelyi is. A családom szerint alaptalanok. Néha szerintem is. De néha szó szerint úgy érzem, hogy megőrülök.
Okozhatja ezeket a panaszokat a Dienille fogamzásgátló vagy az általa okozott hormonális változás? Ennek ellenére nem szeretném abbahagyni a gyógyszert, mert nem szeretném, ha kiújulna az alapbetegségem. Ha igen, mit lehet ellene tenni?

gyógyszer, szorongásos betegség kivizsgálása | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(júniusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Bármi is okozza a feszültségét, akár az alapbetegség, amire-a Dienille gyógyszert kapta… fontos lenne, hogy lássa pszichiáter és pontosan megállapítsa mi a baj. Ezt sajnos netes tanácsadással vélhetőleg nem lehet orvosolni, személyes vizsgálatra és valószínűleg terápiára is szükség lesz.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2017-06-22 05:39:17
| gyógyszer, szorongásos betegség kivizsgálása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop