Gyógyszerleállás

Kérdés:  Szorongásos depresszióra szed Valdoxant a feleségem (esténként 25 milligramm). Egyre rosszabbul van tőle, amúgy ma szedi három hete. Mellé esténként szed 0,25-ös Frontint, valamint Xizalt allergiára szintén este, és reggelente 2,5 milligramm Concort (ezt két napja).
Több, mint valószínű, hogy a Valdoxantól van rosszul, hisz azóta romlik az állapota, gyakorlatilag három hete, napról-napra.
A doktornő (mármint, aki felírta) nem nagyon nyitott arra, hogy csökkentse a Valdoxant (nyilván, mert az orvoslátogatótól pénzt kap ezért, például Valdoxanos toll volt a rendelőjében stb.), így Önt szeretném megkérdezni: milyen tempóban kezdje a leszokást? Arra gondoltam, hogy pár napig egy helyett háromnegyed szemet vegyen csak, aztán pár napig felet, majd negyedet.
Várom válaszát!

gyógyszerbeállítás, gyógyszerleállítás felelőssége | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(augusztusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Sajnos egy fórum nem alkalmas arra, hogy pótoljon egy személyes orvos-beteg találkozást és pontos útmutatást adjon egy orvosi felelősséget igénylő folyamathoz, vizsgálat és személyes kontaktus nélkül. Ez vélhetőleg az Ön szakmájában is így van… Ha nincs jól a felesége, és elvesztette a bizalmát a gyógyszerben és az orvosban, gyorsan keressen egy másikat, de személyesen. A leírt esetnek annyi vonatkozása lehet - a Valdoxan mellett - egészségi is, meg (egyéb) gyógyszeres is, hogy sajnos a legnagyobb jóakarattal sem tudok többet segíteni.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2014-08-20 09:57:17
| gyógyszerbeállítás, gyógyszerleállítás felelőssége
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop