Hivatásos jogosítvány

Kérdés:  Szeretném munka mellett megcsinálni a hivatásos jogosítványt. Sajnos az elmúlt egy évben a sors úgy alakította, hogy haza kellett jönnöm, mivel a két végzettségem ellenére is épphogy felvettek dolgozni az egyébként sok munkalehetőséggel sem kecsegtető Szolnokra. Már most tudom, hogy ezekkel a (ironikusan szólva) "szuperdiplomákkal" semmit sem érek belföldön, így szeretném magam ezzel (is) bebiztosítani.
Nagyon sokáig idegeskedtem a munkanélküliség miatt és sokszor nem aludtam, sajnos ritkán altatót (Sanval) is szedtem, mivel semmi csodaszer nem segített.
Elmentem egy pszichiáterhez, mivel már éreztem, hogy sok az idegeskedés a munkanélküliség miatt és ráadásul nem is tudok emiatt aludni. Felírt nekem Depakine Chronot 700 mg-mal, de levetettem a mennyiséget 300 mg-ra.
Ma elmentem a körzeti orvosomhoz, aki nem javasolja a második típusú orvosi vizsgálatot. Alapjában véve nem sok lehetőségem van, mivel egy zárt kis faluban élek gyakorlatilag a semmiben, egy gyár toporzékol mellettünk, ahol 3 műszakban dolgoztatják a népet 75 000 Ft-ért és a faluban az ember emellett itt vagy katona, vagy kamionsofőr.
Szóval a jókedvem egyelőre nem most kezdődik el. Azonban örülnék neki, ha lennének számomra, még megélhetési lehetőséget is nyújtó szakmák, foglalkozások, ezért mielőtt lelövetném magam Afganisztánban szeretném megszerezni a jogosítványt.
A kérdés, hogy szabad-e?
Köszönettel!

szorongás, stressz, gépjárművezetői alkalmasság | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(januári)   InforMed
Válasz:  Sajnálom, hogy ilyen végletes kérdések foglalkoztatják… A hivatásos jogosítvány megszerzéséhez /is/-az alkalmasság kérdésében a háziorvos dönt, de ha kétségei merülnek fel, általában kérni szokott véleményt az adott szakterüket szakorvosától. A leírtak alapján, az esete konkrét ismerete és személyes vizsgálat nélkül sajnos nem tudom megmondani, hogy alkalmas-e, érdemes lenne véleményt kérni a pszichiátertől, aki látta Önt.
www.bezzegheva.hu
AU: Bezzegh, É.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-02-02 22:38:54
| szorongás, stressz, gépjárművezetői alkalmasság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop