Kamasz - Stressz okozta tünetek?

Kérdés:  15 éves fiam az utóbbi napokban éjjel 23:00 óra körül megébred, belső remegés jön rá (nem látszik kívülről, hogy remeg, de ha hozzáérek, érzem), azt mondja, hogy gombóc van a torkában, émelygésre is panaszkodik. Körülbelül negyed óra múlva elmúlik - ez idő alatt nyugtatom, beszélek hozzá és simogatom.
Szeptemberben kezdte a gimnáziumot, osztályelsőként zárta az első félévet, nagyon meg akar felelni az iskolában. Lehet, hogy a stressz produkálja ezeket a tüneteket, vigyem el orvoshoz, vagy esetleg el fog múlni ez az időszak?
Köszönöm válaszát!

serdülőkor, szorongás, szorongásos roham, serdülÅ‘kor | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(januári)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Ha stressz is okozza ezeket a tüneteket, ebben nem lehet megnyugodni, ezt is kezelni kell. Beszéljen-a gyerek- vagy családorvossal, és ha nincs szervi oka a rosszulléteknek, forduljanak személyesen is iskolapszichológushoz vagy gyermek- és ifjúságpszichiáterhez. Ha a fia ilyen nagyon komolyan veszi a teljesítményt, ez rögzülhet később és szorongó felnőtt lehet belőle. Sok egyéb lazító lehetőséget is ki kell használni, mint sport, relaxálás, pihenés.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Serdülőkori problémák rovatban olvashatók.

2015-01-25 19:18:19
| serdülőkor, szorongás, szorongásos roham
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop