Képzelgés

Kérdés:  A párom 22 éves fiatalember, aki egyik napról a másikra tette le a füvet. Most 3 hét elteltével azt képzeli, hogy mérgezem, hogy meg akarják lopni, hogy halálos beteg, hogy tartozások és hitelek vannak a nevén és a mindennapi életben is kombinál képtelen összefüggéseket keres. Kérdezte tőlem több alkalommal, hogy mi van vele? Valamilyen szinten tudja, hogy nincs rendben. De ezeket a dolgokat valóságnak gondolja, és nem látja be, hogy beteg. Kérem, válaszoljon! Tanácstalan vagyok!

kábítószer, drog indukálta pszichózis, elmezavar | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(novemberi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Sajnos a leírása alapján nagyon valószínű, hogy a fű elmezavart provokált a párjánál vagy egy elmezavar betegség kezdődik más okból. Sürgősen pszichiáterhez kell kísérni, legjobb a legközelebbi, területi kórház pszichiátriai ambulanciájára, mert ilyen esetben bár kivizsgálásra fel szokták venni az embert kórházba. Ha nem akarná elfogadni, akkor is erőltetni kellene, akár más családtagok, szülők, testvér segítségével, mert ez az állapot lehet nagyon veszélyes,-viszont kezelhető.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Kábítószerek, gyógyszerek rovatban olvashatók.

2014-11-12 08:05:31
| kábítószer, drog indukálta pszichózis, elmezavar
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop