Mit akarnak?

Kérdés:  Létezik olyasmi, hogy valakire megfigyelő csoportot állítanak? Skizofrén gyanús személyre gondolok. Egyszer megfigyelték, hogy magamban beszélek, motyogok és azóta fura dolgokat veszek észre. Nagyon mély depresszióban szenvedek, nem vagyok skizofrén.
Amit többször megfigyeltem, hogy napszemüveges alakok jelennek meg mellettem, általában valamilyen egyenruhában, majd rám-rám pillantanak.
Majd megint máskor egy lány mesébe illő varázslóruhában. Aztán szembe jönnek az utcán és fényképezőgépet vagy kamerát - már majdhogynem az arcomba nyomják. Egymással hangosan veszekedő emberek csoportja jelenik meg mellettem, akiken látni, hogy megjátsszák az egészet.
Gondolom egy skizofrénnél mindezek valamilyen pánikrohamot váltanak ki. Már kezdenek nagyon zaklatóak lenni, észreveszem sokszor.

| Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(júniusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Örülök a kérdésének, mert belülről lehet látni és átérezni, hogy miket élhet át. A megfigyelő csoport, a fura dolgok, a depresszió a napszemüveges alakok egyenruhában, a varázslóruhás lány és a kamerázás-mind-mind-valószínűleg a betegsége részei, nem a valóságé. Érdemes lenne mielőbb szakorvossal, pszichiáterrel felvenni a kapcsolatot személyesen is és ezeket elmondani. Én megértem, hogy mindezt valóságként éli át, de ezek a betegségének a jelei és kezeléssel megszűnhetnek a félelmei.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Depresszió és mánia és a Skizofrénia és paranoia rovatban olvashatók.
MIME: depresszió, irreális dolgok észlelése, skizofrénia

2016-06-24 15:14:13
|
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop