Nárcisztikus a férjem

Kérdés:  Ha a 65 éves nárcisztikus személyiségzavaros férjem hajlandó lenne pszichiáterhez fordulni, lehetne a dühkitöréseit pszichiátriai módszerrel, esetleg gyógyszeresen megszüntetni? Lehet a nárcizmust gyógyítani, csökkenteni?
Elköltözni nem tudok, mert nem tudnék a nyugdíjamból lakást bérelni, tehát ki kell őt bírnom. De már miatta szorongok állandóan, hypertóniás lettem, néha depressziós. Mit tehetek?
Köszönöm válaszát, egy 64 éves nyugdíjas tanár.

nárcisztikus személyiségzavar, dühkitörés, hozzátartozó pszichés támogatása | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(márciusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  A személyiségzavarok általában nehezen kezelhetők, változtathatók és csak az illető nagyon intenzív közreműködésével. Különösen igaz ez a narcisztikus személyiségzavarra, valamint a viszonylag magas életkor is nehezíti a változtatást. Ettől függetlenül a dühkitöréseket nem köteles eltűrni, vannak lehetőségek a kezelésére, megfékezésére, főleg gyógyszerrel. Viszont ha ilyen társa van, és vele szeretne maradni,pláne ha depressziós, Önnek lehet szüksége alkalmanként vagy rendszeresen pszichiáter vagy pszichoterapeuta segítségére.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Személyiségzavarok rovatban olvashatók.

2015-04-13 02:14:00
| nárcisztikus személyiségzavar, dühkitörés, hozzátartozó pszichés támogatása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop