Nehéz gondolkozni - Tudathasadás?

Kérdés:  33 éves férfi vagyok. 2007-ben skizofrénia szimplexet állapítottak meg nálam. Most olyan gondjaim vannak, hogy nem tudok navigálni a gondolataim közt. Navigálás alatt azt értem, hogy nem tudom úgy használni az agyam, mint régen (pl. a nehezebb dolgokat most nem, vagy csak nagyon nehezen tudom átgondolni). Régen pedig mindent át tudtam gondolni (pl. ott vannak a számok, valóságos számzavar van a fejemben, ha valamit számolni kell, olyan, mintha fel lenne darabolva a gondolatom). Nehezen jutok eredményre. Olyan, mintha valami akadályozná a gondolkodásomat. Ez is a betegségtől van?

skizofrénia, gondolkodási-zavar, betegségtünet, kezelés. | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2016 ;21(júliusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Fontos lenne pontosítani, hogy mikor volt a "régen" és mióta érzékeli ezeket a zavarokat a gondolkodásában. Nagy valószínűséggel ezek a betegsége tünetei, és ha ezek intenzitása változik, azt is jelentheti, hogy rosszabbodott a helyzet vagy nem elég hatékony a kezelés, amit kap. Érdemes-lenne ezekről a panaszairól személyesen is beszélnie a kezelőjével, feltételezem, tud majd segíteni.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Skizofrénia és paranoia rovatban olvashatók.

2016-07-29 09:55:04
| skizofrénia, gondolkodási-zavar, betegségtünet, kezelés.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop