Nehézlégzés

Kérdés:  2 hete érzem nehézlégzést a tüdőmben, ami borzasztóan aggaszt már. Voltam EKG-n, vérvételen, tüdőgondozóban. Mindenem negatív, ettől függetlenül írtak fel gyógyszert asztmára, amit szedek, viszont változást nem érzek. Olyan, mintha összenyomódna a mellkasom, és sok apró levegővétel után egy nagyot szeretnék lélegezni, de megakad valahol és nem jön.
Éjszaka semmi bajom, könnyen veszem a levegőt, nem ébredek fel, hogy nincs. Viszont ha felébredek, kezdődik, illetve már figyelem is, mivel annyira zavar, hogy enni alig tudok. Nagyon félek, hogy valami komoly bajom van!
Elmentem pszichoterapeutához, aki kevert szorongásos depressziót diagnosztizált, és felírta az Scippát. Soha életembe nem hallottam erről a gyógyszerről és rettenetesen félek elkezdeni, nem akarok rászokni, viszont ez, ami most van, ez már kiborító és hatással van a kapcsolataimra, hangulatomra, étkezésemre.
Mit gondol?
Előre is köszönöm válaszát!

szorongás, stressz, nehézlégzés, lelki hátterű testi tünet, pszichiátriai kezelés | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(novemberi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Hát sajnos igencsak hátrányban vagyok a kollégával szemben, aki személyesen látta, diagnosztizálta és terápiát rendelt el, ami gyógyszeres, megfelelőnek tűnik-és nem pszichoterápia… Személyes kapcsolat híján meg kell bíznom a kollégában és azt tanácsolom Önnek is, hogy fogadja el a diagnózist és a kezelést, ha szeretne meggyógyulni. Azt is megértem ha szeretne másik véleményt is, de akkor azt személyes találkozásban kérje.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2015-12-03 21:47:18
| szorongás, stressz, nehézlégzés, lelki hátterű testi tünet, pszichiátriai kezelés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop