Párom Frontin-függő

Kérdés:  Hogyan szoktassam le páromat a Frontinról? 3-4 hónapja szedi a Frontin 1 mg-os tablettát. Sajnos nem az orvos kérésére. Elsőnek azt mondta, hogy anélkül nem tud aludni, de már ott tartunk, hogy napi 6-8 tablettát is bevesz és sajnos alkoholt is fogyaszt rá.
Lassan ez keseríti meg az életünket. Lelkileg éppen nincs toppon, de én érzem, hogy tudok segíteni rajta, csak nem tudom, hogyan kezdjek neki.
Ma éjjel úgy jött haza, hogy szédelgett a sok gyógyszertől, mérges lettem és az összest lehúztam a vécén. A probléma az, hogy most már sajnos bármi kisebb nehézsége akad vagy bármi problémája van, a gyógyszerhez nyúl. De ha nincs probléma, akkor is talál kifogást. Félek, hogy túl késő lesz!
Nagyon szeretem őt! Kérem, segítsen!

gyógyszer, gyógyszerfüggőség, addiktológus | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(augusztusi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Méltányolom az elszántságát, és a segíteni akarását. A személyes motiváció nagyon fontos a terápiában, de legjobb, ha személyesen az a legmotiváltabb aki a páciens. A leírt fokú függőségben, ami sajnos, lehet csak a jéghegy kilátszó csúcsa nem hinném hogy egyedül tudna segíteni. Addiktológus, addiktológiai konzultáns talán igen, ők is évekig tanulják a szakmát, az első az orvosi egyetem után évekig….Érdemes lenne mielőbb szakemberhez fordulni.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszer a családban rovatban olvashatók.

2015-08-24 20:15:32
| gyógyszer, gyógyszerfüggőség, addiktológus
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop