Pszichés dolog?

Kérdés:  35 éves vagyok. A következő tünetekkel kerestem fel a háziorvosomat: kézremegés (amit csak én érzek), fejfájás, olyan mintha szédülnék, nyelési nehézség. Tulajdonképpen pszichoszomatikus tünetek.
A vérvételem eredménye jó lett. Látom a TSH-t is nézték. Egyedül a WBC 10,0 h. Épp a határon van, de a többi érték jó. A háziorvosom azt mondta, hogy valószínűleg az idegrendszer produkál ilyen tüneteket.
Ez már 2014 szeptembere óta tart, van olyan, amikor egész nap érzem ezeket a tüneteket, aztán 1-2 nap semmit nem érzek. Éjjel jól alszom. De nem történt velem semmi fizikai vagy pszichés megterhelés. Igaz, hogy nagyon stresszes az életvitelem.
Édesanyámnak volt hasonló még fiatal korában. Ő azt mondta, neki nagyon nehezen múlt el 1-2 év alatt. Vitamininjekciót vettem fel 10-et. De eddig nem segített. Tanácstalan vagyok. Nem marad más hátra, mint visszamenni a háziorvoshoz.
Nem tudom, hogy tényleg az idegrendszer műveli ezt velem vagy valami más az oka?
Válaszát előre is köszönöm!

fejfájás, szédülés, nyelési nehézség, Kézremegés, kivizsgálás, lelki eredetű testi tünetek, lelki eredetű testi tünetek | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2015 ;20(januári)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Egy pszichiáter akkor léphet be a képbe, amikor a háziorvos kizárja a szervi betegségek lehetőségét. Sajnos vizsgálat , az egész kép ismerete nélkül csak valószínűsítem, hogy ez megtörtént, utána viszont érdemes tovább folytatni a vizsgálósást. El kell kezdeni a lelki háttér feltárását. Érdemes lenne a háziorvos után pszichiáterhez, pszichológushoz fordulni. A vitamininjekció önmagában ilyen bajokon nem segít.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Pszichoszomatikus betegségek rovatban olvashatók.

2015-01-21 07:08:39
| fejfájás, szédülés, nyelési nehézség, kézremegés, kivizsgálás, lelki eredetű testi tünetek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop