Stressz

Kérdés:  27 éves férfi vagyok, az utóbbi hetekben sajnos elég sok rossz dolog ért, családi tragédia, saját betegségem és a munkahelyemen is szinte minden negatív. A negatív dolgok kezelésében nem volt eddig bajom, de az utóbbi időben különböző tüneteim is jelentkeztek: fejfájás (általában a tarkóban és a halántékokban), néha émelygést is érzek, amit sajnos nem tudok, hogy emésztőrendszeri vagy esetleg valami más.
Testmozgás közben nem tudok kikapcsolni, viszont utána kellemes. De pár óra múlva újra érzem, hogy feszült vagyok. A vérnyomásom 120/69 69 pulzus és 130/79 78 pulzus között mozog.
Mindezt okozhatja a stressz vagy esetleg valami szervi baj is lehet a háttérben?
Válaszát előre is köszönöm!

| Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  Ismerősnek tűnik a története, nem lehet, hogy már valahol kérdezte ezt? Bár az is lehet, hogy sok ember szenved hasonló panaszok miatt… természetesen ezeket a panaszokat, tüneteket okozhatja stressz, az előzmények, a körülmények leírásában utal erre, de lehet szervi betegség jele is. Hogy miről is van szó, azt személyes vizsgálattal lehet megállapítani, legjobb, ha háziorvosnál kezdi. A szervi okok tisztázása vagy kizárása esetén nem kell abbahagyni a vizsgálódást, mert pszichiáter segíthet feltérképezni és feldolgozni a sok negatív történést az életében.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.


2020-05-21 17:13:08
| szorongás, stressz, negatív életesemények
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop