Terhesség, ssri

Kérdés:  Férjemmel babát szeretnénk, azonban Paroxetin szedek. Felkerestem orvosom, aki egyből Setralinra váltott. Szedtem 2 hónapig, de egyre többször visszatértek a pánikrohamok és a kényszergondolataim.
Visszamentem az orvosomhoz, hogy megbeszéljem vele. Ő azt mondta, vagy ezt szedem tovább, vagy tegyünk le a babáról. Így is lett.
Visszaálltam a Paroxetinre és baba nem lett. Most eltelt egy év, de csak nem akar múlni a baba utáni vágyunk.
Tényleg csak a Setralint lehet szedni terhesség alatt? Azt mondta egy másik orvos, akit felhívtam, hogy az én lelkemen szárad, ha fogyatékos lesz a gyerek. Most ezzel teljesen elkeseredtem. Én nem ragaszkodom a Paroxetinhez, kipróbálnék mást is, ha lehetne, de semmi segítséget nem kapok.
Nem otthon élek. Haza csak fél év múlva megyek. Otthon is írathatok gyógyszert? Biztosítás nélkül is ki tudom váltani vagy megvenni?
Válaszát előre is köszönöm!

terhesség, antidepresszív gyógyszeres kezelés | Az Orvos válaszol - Dr. Bezzegh Éva 2017 ;22(februári)   InforMed | Bezzegh, É.
Válasz:  A paroxetin nevű gyógyszert valóban nem javasoljuk várandósság idejére, de van választék ezen kívül is, amit igen. Ezt sajnos csak levelezéssel nem lehet megállapítani, kísérni. Ha jobban bízik a magyar orvosokban, egy hazalátogatás kapcsán felkereshet pszichiátert, és akár gyógyszeres kezelést is megbeszélhet,-csak a további ellenőrzés a kérdés.-Magánorvos írhat fel gyógyszert, ha indokoltnak találja, és ha látja a további ellenőrzési lehetőséget. Sok kedvező körülmény együttállásával el tudom képzelni, hogy az esetlegesen beállított másik gyógyszert rendszeres skype terápia kapcsán is ellenőrizheti valaki, vagy pedig a másik opció, hogy gyógyszer nélkül "csak" pszichoterápiás kezelést kap, de ez sokkal nagyobb befektetést igényel, belső munkában, rendszeres találkozásokban terapeutával, anyagiakban, akár külföldön vagy-belföldön.
www.bezzegheva.hu
dr@bezzegheva.hu

Kapcsolódó cikkek a Gyógyszerszedés és terhesség rovatban olvashatók.

2017-02-26 07:57:53
| terhesség, antidepresszív gyógyszeres kezelés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop