Alacsony vércukorszint

Kérdés:  Szeretnék a tüneteim alapján Öntől orvosi véleményt és tanácsot kérni. A problémám, hogy néha, nem minden nap, leesik a vércukorszintem, de van úgy, hogy így ébredek reggel és nem tudom, hogy vajon mi okozza?
Fiatalabb koromban is volt ilyen, de nagyon ritkán. Most az elmúlt 1-2 évben gyakoribb, de nem mindennapos. Van olyan, hogy hónapokig nincs semmi bajom, aztán 1-2 napig meg előjön.
A vércukor leesését látási problémával észlelem, nem kettőslátással, hanem homályosan, azaz nem látom jól az arcokat például, meg olyan, mintha nem lennék észnél, ami nagyon ijesztő, amitől ugye ideges is leszek.
Nem dohányzom, nem iszom alkoholt, kávézni szoktam napi kétszer, de nem erős kávét, tejjel és édesítőszerrel.
Persze nagyon sok mindent olvastam erről, próbálom az étkezésemet is átrendezni. De szerintem nem jól csinálom. Minden reggel szoktam reggelizni, általában tojást vagy pirítóst. Most újítottam banán + alma + joghurtot fahéjjal, dióval, tönkölykorpával stb. szoktam enni. Az ebédet sajnos nem mindig sem pontos időben eszem.
Azt tudni kell, hogy az apukám inzulinos cukorbeteg, sajnos. Én 34 éves vagyok, 160 cm és 56 kg. Sokat vagyok fáradt és a fejem teteje sokat fáj (általánosan a várnyomásom 106-107/72-78, p: változó volt már 59, de 81 is. Persze stresszes is vagyok, főleg ezek után. Lehet, hogy ezt a stressz is okozza?
Régebben sokat sportoltam, ma kevesebbet az igaz. Két testvérem van, én vagyok a legidősebb és a legvékonyabb a testvéreim közül ők teltebbek, mint én, főleg a középső húgom.
Ami még fontos, hogy nem élek egészségtelen, tartósítószerben és sóban gazdag ételeken, szeretem a gyümölcsöket, almát és banánt eszem, citrusféléket, bár sok zöldséget nem. Vízivó vagyok, nem iszom sem szénsavas, sem cukros üdítőket, ha iszok, akkor eredeti gyümölcslevet, cukor nélkülit, azaz mesterséges cukor nélkülit.
Van olyan, hogy benasizok, ezt nem tagadom, de nem vagyok édességfüggő. Bocsánat hogy ilyen sokat írok és részleteset, de talán így jobban átlátja talán a problémámat.
Volt vérvizsgálatom szeptemberben, ahol gyulladásom volt így vérsüllyedésem + a májfunkciónál azt hiszem GOT volt egy csillagom + egy a koleszterinnél. Vizelet rendben.
Egy évvel ezelőttinél kértem pajzsmirigyre is vizsgálatot és ott volt egy csillag (alultermelés), hát így, ezek után, szeretném megkérdeni, hogy mi okozhatja és miért reggelenként ezt a vércukorcsökkenést és mit hogyan egyek, ill. milyen kivizsgálásokra van szükség?
Előre is köszönöm válaszát!

endokrinológia, hormonháztartás, hormonbetegség | Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2014 ;19(novemberi)   InforMed | Boncz, Á.
Válasz:  Endokrinológiai kivizsgálást javasolnék. A vércukor mellett inzulin szinteket, egyéb cukorháztartásra utaló vérvételt is kellene végezni, illetve van más hormonbetegség is, ami alacsony vércukorszinttel jár.

Kapcsolódó cikkek a Hormonok, cukorbetegség, pajzsmirigy rovatban olvashatók.

2014-12-08 06:30:01
| endokrinológia, hormonháztartás, hormonbetegség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop