Egyik után a másik betegség derül ki

Kérdés:  42 éves férfibeteg vagyok. Lumbágóval kezdődött, idegorvos gerinc MR-t és hasi ultrahangot kért (vesekövet kizárni). Sajnos gerinc MR porckorongsérvet mutatott, de már nem ez a legfontosabb: hasi ultrahang nem vesekövet, hanem májban 15 mm-es eltérést jelzett, hasi CT-re küldtek, ennek véleménye: "A máj 3-as segmentumában elsősorban benignomának megfelelő gyors artériás festődést mutató képlet van, egyébként a májban körülírt kóros képlet nincs, de denzitása, halmozása diffúzan kissé csökkentebb (steatosis). A jobb mellékveseszárakban apró 1-2 mm-es meszesedések. A sigmán és descendensen diverticulosis, a sigma descendens átmenetben a fal 7 cm hosszúságban egyenletesen mérsékelt megvastagodott."
Sokára kaptam előjegyzést szakorvoshoz, ráadásul októberben voltam colonoscopián - véres hasmenés miatt: negatív lett a lelet, "10 év múlva találkozunk" - köszönt el az orvos. Közben a széklettenyésztés szalmonellát talált.
A tavaly októberi vastagbéltükrözés óta ennyi betegségem hogyan alakulhatott ki? Mi a teendőm, mert a háziorvosom egy kézlegyintéssel ("Nem olyan nagy a baj!") elintézte.
Köszönettel!

porckorong sérv | Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2015 ;20(februári)   InforMed | Boncz, Á.
Válasz:  Az elváltozások zöme korábban is megvolt, csak CT vizsgálat hiányában nem derült rá fény. Mivel panaszt nem okoznak, ráér megvárni a szakorvosi időpontot, egyetértek a háziorvosával.

Kapcsolódó cikkek a Háti, ágyéki gerinc sérülései, gerincpanaszok és az Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegség rovatokban olvashatók.

2015-03-02 03:26:15
| porckorong sérv
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop