Hasmenés 20 éve

Kérdés:  20 éve hasmenésem van. Folyamatosan orvosi ellenőrzés alatt vagyok, ez azt takarja, hogy elég sokszor tükröztek, legutóbb ezt az eredményt kaptam: "mikroszkópos leírás, hisztológiailag vastagbél nyálkahártyarészlet ismerhető fel, a structura szabályos, a mirigyeket szabályos bár mucintermelésüket részben vesztett hámsejtek bélelik. Interglanduralisan diffuse lymphoplasmasejt beszűrődése van. Nem kifejezetten nagy fokú cryptitis, cryptaabscessus jelei nem láthatók."
A szakorvos Trekszánt írt fel, ami megfogta a székletemet. De sajnos a szám kívül belül tele volt herpesszel. Én abbahagytam a gyógyszert, de a hasmenésem visszajött.
Az interneten olvastam a különböző ételallergiákról. Csináltattam egy tej- és hisztamin-vizsgálatot. A tejvizsgálatnál az eredményem: 0 perc 33 ppm,15 perc 43, 30 perc 107, 60 perc142, 90 perc 148, 120 perc 121 ppm.
Histamin 5,5 U/ml/Né:10-100 U/ml között.
Elkezdtem a laktózt kiiktatni, az első hetekben kezdett bekeményedni a székletem, de egy bizonyos idő után megint beindult és állandóan teltségérzetem volt.
Akkor úgy gondoltam, hogy kipróbálom a DAO enzimet és csoda történt, elmúlt a puffadás és megállt a hasmenés.
Ez a DAO enzim nem okoz valamilyen más problémát? Mert az orvosomhoz nem merek visszamenni, mivel saját akaratomból hagytam abba a Trekszánt.
Nagyon köszönöm előre is a válaszát!

ételallergia | Az Orvos válaszol - Dr. Boncz Ágota 2015 ;20(februári)   InforMed | Boncz, Á.
Válasz:  Valószínű túlzott hisztamin okozza a hasmenést, ezért hatásos a DAO enzim.
Mivel hosszú távon úgysem tudja kikerülni a szakrendelést, azt tanácsolom, beszélje meg tapasztalatait kezelőorvosával is!

Kapcsolódó cikkek az Ételallergia és -intolerancia rovatban olvashatók.

2015-03-02 03:26:15
| ételallergia
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop