Bal combhajlat egy ponton fáj

Kérdés:  Mire utalhat?
"UH: Mk. oldalon inguinálisan néhány echodús, széles hilusú nyirokcsomó figyelhető meg.
Rtg: neg., labor: neg (csak a CRP picit magasabb, de ez lehetett a fogamtól is), nincs sérv, nincs érszűkület, egy kis csontritkulás van."
9 hónapja vannak járás közben kisebb-nagyobb fájdalmaim egy ponton. Nem emlékszem megerőltetésre. Volt olyan időszak, amikor menni sem tudtam, csak egy kis pihenés után, de akkor is vagy 50 métert, mert újra beszűkült a mozgás és felerősödött a fájdalom.
Azóta igaz jobb lett a mozgásom és a fájdalom is csökkent, de azt gondolom, hozzászoktam a fájdalomhoz, meg a Cataflam is segíthetett. Fogászati kezelésre járok. Elég hosszú ideig szedtem Cataflamot, de már nincs rá szükségem, így nem szedem.
Most újra kezd felerősödni a combhajlatomban a fájdalom. (Talán lehet összefüggés a gyógyszer abbahagyása és a fájdalom erősödése között.) Szeretnék válaszokat, de megakadtam. A reumatológusom egy kedves ember, de nincs válasza a számomra. Ez a tünetem viszont már egyre jobban zavar. Nem vagyok hipochonder sem.
Ön mit gondol, mit tehetnék?
Köszönöm szépen előre is a válaszát.
Szép napot!

csípőizületi kopás, csípőfájdalom | Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2014 ;19(novemberi)   InforMed | Farkas, J.
Válasz:  Valamit azért bizonyára mondott a reumatológus is, mert nem hiszem, hogy csak kedvesen mosolyogva, némán hallgatja Önt.
Így látatlanban két lehetőséget tudok panaszai okaként feltételezni: vagy kezdődő csípőízületi kopása van, vagy egy csípőtájéki izom eredésénél alakult ki gyulladása. Természetesen Cataflam hatására bármelyik eredetű fájdalom javulhatott, de csípőtornával is - főkét az utóbbi esetben - tartós javulást érhet el.

Kapcsolódó cikkek a Csípőtáji sérülések, csípőízületi kopás, combcsonttörések rovatban olvashatók.

2014-11-19 03:42:47
| csípőízületi kopás, csípőfájdalom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop