Külboka-törés

Kérdés:  2014. 10. 3-án a bal lábam lecsúszott a létra második fokáról és a lépcsőfokra eset és előre bicsaklott, akkor nem fájt, de 20-30 perc elteltével éreztem, hogy kezd fájnib enyhén beduzzadt, főleg a külsőboka és a sarkam közti részen.
Elmentem a baleseti sebészetre, ott azt állapította meg a szakorvos, hogy bal boka körkörösen duzzadt, nyomásérzékeny és három irányú röntgenfelvételt készítettek, ami azt mutatta ki, hogy a külbokám meg van repedve, ezért rövid kk. felvágott gipszet kaptam és felpolcolást, terhelési tilalom.
A fájdalom 2-3 nap múltán megszűnt. 2014. 10. 10. kontroll, ekkor levették a vágott gipszet, a duzzanat megszűnt, rátették a kk fekvőgipszet, aztán röntgen - háromirányú-felvétel, ami azt a leletet írta le, a külbokán lehet jól álló törés. Így a szakorvos 2014. 11. 07. javasolta a fekvő gipszet, ami újabb 4 hét és mellé terhelési tilalom plusz Fraxiparine adása napi 0,6 ml aztán november 07-én járósarok felhelyezés.
Ön szerint van szükség ennyi időre a fekvőgipszre, amikor egyáltalán nem fáj? Menyi idő egy ilyen sérülés teljes gyógyulása?

bokasérülés, bokatörés | Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2014 ;19(októberi)   InforMed | Farkas, J.
Válasz:  Elképzelhető, hogy csúszásra hajlamos a törés, ezért hosszabb idejű a nem-terhelhető időszak a szokottnál.
Mivel jelenleg nyugalomban van a végtagja, és nem is lógatja, persze, hogy nem fáj.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2014-10-24 06:44:28
| bokasérülés, bokatörés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop