Lábdagadás és nyiroködéma

Kérdés:  74 éves nő vagyok, akinél már 20 éve diagnosztizálták a nyiroködémát, mindkét lábamon. Eddig sikerült állapotom romlását megállítani, fáslival, nyirokmasszázzsal (lányom végzi). Sajnos 4 hónapja mintha meghúztam volna a bal lábam, a lábamnál hátul a bal térdem felett fájt sokáig. Azóta ez a fájdalom hiába kentem Flexagillal, Liotonnal, semmit sem változott.
Most már olyan szinten fáj a lábam, és olyan szinten be van dagadva a lábam, hogy a kompressziós harisnyát már abszolút nem tudom elviselni, úgy be van dagadva, hogy nem tudom behajlítani a térdem, még a mosdóba is sírva megyek ki, mert nem bírok rálépni a lábamra.
Voltam már ortopédia szakrendelésen, készült a térdemről röntgenfelvétel is, de semmit nem mondott az orvos. Ultrahangos kezelést és lábtornát írt ki, de így valószínűleg még ezeket sem tudom igénybe venni, mivel alig bírok lábra állni.
Kérem, segítsen, kihez forduljak, milyen orvost keressek fel a problémámmal? Félek, hogy állapotom még ennél is rosszabb lesz, esetleg a nyiroködémám is visszafordíthatatlanul romlik.
Egyszerűen ezt a fájdalmat, és hogy ágyhoz vagyok kötve már nem bírom!
Várom mielőbbi válaszát!

trombózis, visszeresség, combfájdalom | Az Orvos válaszol - Dr. Farkas Judit 2016 ;21(áprilisi)   InforMed | Farkas, J.
Válasz:  Nem vagyok tisztában azzal, hogy mije is dagad, mivel Ön az alsó végtagja egész területét lábnak nevezi. Mi ortopédek általában úgy tartjuk, hogy a láb az, ami a cipőben van.
Így azt sem értem, hogy 4 hónapja mi és hol is húzódott meg. Leírásából azt veszem ki, hogy a bal combja hátul fáj. Azt javasolom, keresse fel háziorvosát, illetve kérjen érsebészetre, érgondozóba beutalót, hogy UH-vizsgálattal ellenőrizzék erei állapotát.

Kapcsolódó cikkek a Visszeresség, trombózis, nyirokérbetegségek rovatban olvashatók.

2016-04-28 05:15:45
| trombózis, visszeresség, combfájdalom
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop