Bokasérülés – BNO kód

Kérdés:  A mai nap sikerült egy kocogás közben megbotlani egy kiálló térkőben és a bokámra fordulni úgy, hogy ropogott is. 20 perc elteltével, miután a teniszlabda méretű duzzanat nem akart lelohadni kihívtuk a mentőket, be is vittek a sürgősségire, röntgenezték és mondták, hogy nincs törés, kaptam egy bokarögzítőt, amiben sínek is vannak és hazaengedtek, de egy hét múlva kontroll.
Gondolom akkor a szalagom sem szakadt el, ha nem műtöttek. Kaptam két kódot (BNO-kód) amire megpróbáltam rákeresni, de egyiknél szalagszakadást írt ki a kereső, a másiknál meg olyat, amit nem tudtam értelmezni.
Ön esetleg tudna ennek a két kódnak az értelmezésében segíteni?
S9320-Rupt.part.lig.TFA et TFT 1.s. (itt leginkább a rövidítések sorozatát nem értem)
Z2980- Prophylaxis, egyéb meghatározott
(Jelen állapot rovat: A bal boka kp fokban duzzadt, diffuse nyomérz. varus stresszre fokozott nyithatóság, Asztalfiók tünet negatív. A belboka és fibula prox. fele panaszmentes. Neurovasd. eltérés nincs. (ez a másik, amit helyenként nem értek).
Segítségét előre is köszönöm!

bokasérülés | Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2014 ;19(áprilisi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  Korrekt ellátást kapott. A szalagszakadást nem operáljuk, ha instabilitás marad vissza néhány esetben, szalagpótlást végzünk. A BNO kód azt jelenti, hogy részleges külbokaszalag szakadása van, a profilaxis itt a trombózis megelőzést jelenti (vérhigítót kap)

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2014-04-16 04:32:47
| bokasérülés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop