Csomó a felkarban

Kérdés:  1 honapja dolgoztam a munkahelyemen, amely igen monoton mozdulatokat kivan 12 oraban, az volt az elso napom. Aznap ejszaka heveny fajdalomra lettem figyelmes a jobb konyokomnel. Ra 3 napra, egy szemmel jol lathato kituremkedes jelent meg a konyokomnel a felkaromon. Mozgasra az ujjaim es a karom igen fajdalmasan reagalt.
Azonnal orvoshoz fordultam, ahol eloszor megrontgeneztek, majd ultrahangra kuldtek es a valaszuk az volt, hogy nem tudjak mi ez. Azota a duzzanat es a fajdalom (nagyreszben) elmult.
Egy 1,5x1,5 cm-es csomo maradt ott. Konnyen tudom mozgatni, de olyan erzes, mintha mozgatna az idegszalakat vagy az izmot, sajnos nem tudok kulonbseget tenni a ketto kozott.
Forro vizben valo furdesnel a csomo kisebbe valik. Mivel ultrahang felszerelesem nincs, nem tudom megallapitani, hogy maga a csomo atmeroje csokkent vagy sem. Sem fogyast, sem hoemelkedest nem tapasztaltam. Etvagyam a regi, nincsenek rosszulleteim.
Mit tehetek? Sem gyogyszert, sem kezelest nem kaptam. Ez lehet rosszindulatu elvaltozas?
A tortenetemhez hozza tartozik, hogy Angliaban elek 8 eve, szoval nem sok lehetosegem van az otthoni ellatasra.

felkar csomó | Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2015 ;20(áprilisi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  Biztos, hogy jóindulatú elváltozásról van szó, lehet nyáktömlő (ganglion) vagy jóindulatú kötőszöveti daganat (fibroma).-Nincs vele sürgős teendő.

Kapcsolódó cikkek a Felkar, alkar-és könyöksérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2015-04-29 19:36:59
| felkar csomó
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop