Kulcscsonttörés

Kérdés:  1,5 héttel ezelőtt eltört a (bal oldali) kulcscsontom és megműtöttek. Diagnózis szerint Fract. claviculae l.s. cum disloc., konkrétan a középső harmad letört és elmozdult.
A törést TEN sínnel fixálták, sajnos műtét utáni röntgent nem láthattam, és még nem is kaptam meg, úgyhogy csak sejtésem van arról, hogyan néz ki most (meg amit interneten találtam a módszerről). Szerintem jól sikerült a műtét, óvatosan persze, de tudom mozgatni a karom.
Már voltam varratszedésen, és természetesen már haza is engedtek. A mellkasomnál a csatolt képeken megjelölt helyen viszont megjelent egy nagyjából 6-7 mm átmérőjű pukli, feltételezhetően a TEN. A műtő doktor mondta, hogy valószínűleg meg fog valamikor jelenni a hátamnál vagy a mellkasomnál, de nem vagyok benne biztos, hogy ez az, amiről mesélt. Majd csak 3-4 hónap múlva kell jelentkeznem a következő kontrollra, amikor megnézzük, hogy mi lesz a titánium sorsa.
Egyelőre vele még nem tudtam beszélni, ezért gondoltam, Önnél is rákérdezek. Ez az, amiről a doktor beszélt? Normális, hogy ezen a helyen jelent meg? Okozhat bármilyen problémát (pl. átszúrja a bőrt)? Ha ez normális, akkor így marad a sín kivételéig (és ha nem vesszük ki, akkor életem végéig)?
https://kepfeltoltes.hu/151002/IMG_20151002_121546_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
https://kepfeltoltes.hu/151002/IMG_20151002_121525_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Köszönöm a válaszát és a véleményét!

kulcscsonttörés | Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2015 ;20(októberi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  Ha előemeli a sín vége a bőrt, le lehet vágni a végét egy apró műtéttel, hat hét után pedig ki is lehet venni.

Kapcsolódó cikkek a Válltáji sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2015-10-09 04:48:54
| kulcscsonttörés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop