Osteomyelitis kezelése

Kérdés:  Szeretném megkérdezni, hogy a következő problémára mit tudna javasolni, vagy kit tudna ajánlani?
Szeptember 9-én, Budapesten, a XI. kerületben, a Szent Kristóf Szakrendelőben a jobb öregujjam mediális oldalán sima benőttköröm-resectio történt. A műtét után 1 héttel is még fájt a lábujjam, mikor ráléptem a hátsó részen.
Visszamentem kontrollra, mert nem voltam megnyugodva (többször is volt már benőttköröm-műtétem és mikor csak 2 perc alatt kivágták a szélét az begyógyult nagyon hamar), viszont egy másik orvoshoz kerültem, aki az mondta, hogy fertőzést kaphattam, ezért felírt egy doboz Pyassan kapszulát és 3x2-öt beszedtem belőle.
Ezután szintén nem javult a lábujjam, mire visszamentem (3. orvos látott) azt mondta, hogy egy körömrész a lágyrészbe fúródik és gyulladást okoz sebészileg megoldandó, ami ki is lett vágva. Ezután azt hittem megoldódik a problémám, de a fájdalom megmaradt.
Október 3-án hétfőn visszamentem kontrollra (4. sebész nézte meg a lábam), csináltattam egy röntgent és ez lett a röntgen eredménye: "Jobb láb I. ujj körömperec basisának medialis oldalán 5 mm nagyságú osteolysis látható, cortikalis már nem látható. Szekveszter képződés nincs. Az elváltozás osteomyelitisnek felel meg."
Felírtak Kliont, 3x1, valamint Ciprofloxacin 500 mg-ot 2x1-et. Megmondom őszintén Önnek, nem bízom már ebben a rendelőben, ahogy olvastam ez nagyon komoly probléma, szeretném, ha a lábam helyrejönne és megmaradna és normális lenne újra.
Nem vettek sem vért, sem baktériumtenyészetet nem csináltak, semmit, pedig ahogy olvasom, ennél a betegségnél kellett volna.
Ön mit tanácsol, tud valakit javasolni, kihez forduljak? Ez el fog múlni, vagy az 5 mm-t ki kell operálni? Mi a legjobb teendő, nem szeretnék kifogyni az időből és 100%-osan meg szeretnék gyógyulni.
Válaszát előre is köszönöm!
Tisztelettel, egy 24 éves férfi

osteomyelitis, csontvelőgyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2016 ;21(októberi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  Jelentkezzen vizsgálatra az OORI szeptikus sebészeti osztályán.

Kapcsolódó cikkek a Sérülések és mozgásszervi betegségek rovatban olvashatók.

2016-10-19 19:05:32
| osteomyelitis, csontvelőgyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop