Sajkacsonttörés

Kérdés:  18 éves vagyok, 2017. 03. 14-én sajkacsonttörést szenvedtem. Még hétfőn elmentem traumatológiára, ahol készítettek röntgen, illetve CT-vizsgálatot is. Hamar megállapították, hogy törésem van. Csütörtökre hívtak vissza röntgenre. Elmozdulva nincs a csontom. Viszont műteni szeretnének.
Sajnos információ hiányban szenvedek. Tisztában vagyok vele, hogy a csont a szegényes vérellátás miatt lassan gyógyul. De tudtommal, ha 12 hétig maradnék gipszben, akkor is meggyógyulna.
Az orvosom, akinél voltam, azt mondta, hogy koromra tekintettel nem szívesen rakna gipszbe, így a műtéttel hamarabb gyógyulnék. Viszont a műtéttel kapcsolatba szinte alig tudok bármit is. Azt tudom, hogy egy fej nélküli csavart raknának be. De mennyire kockázatos a műtét? Laikusként tudom, hogy a kezemen rengeteg ideg található, amire azért szükségem van.
Mi lehet a legrosszabb, ami a műtét közben történhet? Mi van, ha nem műtetem meg? Altatással végzik a műtétet? (Mert inkább végignézném, minthogy altassanak.) Mennyire radikális? Milyen veszélyei vannak? Mennyi idő a műtét? Milyen komplikációk lehetnek?
Sajnos semmit sem tudok. És így aggasztó lenne műtétre menni.
Köszönöm előre is a segítséget!

sajkacsont törés | Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2017 ;22(márciusi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  Elég sokat tud a műtétről. Gyakorlott kézben ez a műtét (fedett csavarozás) kb. fél óra. Biztonságosabb a gyógyulás, az érzéstelenítés injekcióval történik. Végignézni nem lehet. Semmi komolyabb szövődménytől nem kell tartania.

Kapcsolódó cikkek a Kézsérülések, csuklótáji sérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2017-03-27 03:58:20
| sajkacsont törés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop