Sarkantyúvésés

Kérdés:  Egy hettel ezelott levestek a sarkantyumat, mivel semmilyen kezeles nem hasznalt. 7 honapig kuzdottem egy cm nagysagu kinovessel. A mutetet koveto vasarnap hazakuldtek. Nem irnam le, hol tortent, mert egeszsegugyben dolgoztam.
Zarojelentesemet a kovetkezo heten kaptam meg, taxival kellett menni erte. Kerdeseimet feltennem, mert sehol nem talalok a mutet utanrol semmit.
Magam soha tobbe nem szeretnek meg a korhaz kozelebe sem menni. Varratot hanyadik nap kell kivenni? A jegelest meddig illik folytatni? Hivjak gyogytornaszt? Mennyi a gyogyulas ideje? Mit takar a fokozatos terheles?
Allitolag verhigito nem kell, de nem tudom miert kaptam a mutet utani napon. Kell valami gyulladascsokkento vagy eleg az Algopyrin?
Nagyon szegyellem, hogy igy kell erdeklodnom. Kerem nezze el nekem. Ha tudtam volna, mikent alakul, soha nem muttettem volna meg. Eleg nagy fajdalmaim vannak es nagyon gyenge vagyok. Lazam nincs.
Koszonom szepen, ha valaszol!
Neha ugy erzem, sosem mulik el a fajdalmam!

sarkantyú, csontkinövés, sarkantyú | Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2015 ;20(novemberi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  Sorban: varratszedés 10 nap után, jegelés amíg dagadt és fájdalmas, gyógytornára sebgyógyulás után lesz szökség, kérjen beutalót, a gyógyulás akár 6 hét is lehet. A fokozatos terhelés azt jelenti, hogy a mankó mellett annyira terhel, amennyire nem fájdalmas. A gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapító is, de a mellékhatásai miatt jobb Algopyrint szedni, ha elegendő. Nem tudom, miként lehetséges, hogy zárójelentés nélkül engedték el.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2015-11-18 21:18:20
| sarkantyú, csontkinövés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop