Talpfájdalmak

Kérdés:  2 hónapja álló munkát végzek külföldön, 2 hete jelentkezett zsibbadó, szúró érzés a talpamban. Éreztem álláskor, de két napi pihentetés során ülő és fekvő helyzetben egyaránt.
Igyekeztem minél kevesebbet ráállni, de ismét munkába kellett állnom. Ami megijesztett, az a vádliba, belső combba kisugárzó fájdalom volt, ez azóta is elő-előfordul.
Most hazajöttem 2-3 hétre, megnézettem, röntgennel és labor is készült, kórosat nem mutatott. Nyomásra nem volt érzékeny. Alacsony húgysavszintem volt, mást nem találtak. Sarkantyút kizárták. Hallux valgus kialakulása lehetséges esetemben azt hiszem, a doktornő a kisujj kifelé dőlését említette csak.
Elmondta, hogy a lúdtalpam miatt lehetséges a kisugárzó fájdalom is. Kezelést nem látott szükségesnek, külsőleges kezelést, kenőcs használatát, esetleg fájdalomcsillapító használatát javasolta.
Félek a továbbiaktól, sajnos nagyon nehéz külföldön ülő munkát találni, a nyelvtudásom nem áll még biztos lábakon.
Ön milyen lábbelit javasolna? Gondoltam gördülőtalpas cipőt - arról azt hallottam, inkább gerincpanaszok esetén érdemes viselni, akkor is fokozatosan hozzászoktatva a lábat. Vettem egy jó sportcipőt, ami kényelmesnek bizonyult. Talpbetétet viselek. Tornáztatom a lábaim. A problémát túlhajszolás idézte elő, ami az én hibám volt. Saroksüllyedésem előzőleg is okozott hasonló problémát hosszas állás, járás során.
Válaszát előre is köszönöm!

lúdtalp, bokasüllyedés, talpbetét, talpfájdalom, zsibbadás, lúdtalp | Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  Egyénileg készített lúdtalpbetét segít a gondján. Írassa fel orthopéd rendelésen.

Kapcsolódó cikkek a Lábszár, boka, láb sérülések és elváltozások rovatban olvashatók.

2015-08-01 11:27:40
| lúdtalp, bokasüllyedés, talpbetét, talpfájdalom, zsibbadás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop