Térdműtét után

Kérdés:  37 éves nő vagyok, 57 kg. Hónapokig tartó térdfájdalmam miatt 5 hete artroszkóppal lateralis releaset, ízületi debridementet, lavaget végeztek. A műtét másnapján hazaengedtek. Este otthonomban erős vérzés jelentkezett a térdemből. Mentő vitt kórházba, ahol nyomókötéssel elállították a vérzést. A történtekhez később kezelőorvosom semmit nem fűzött hozzá, mitől lehetett.
Felépülésem nagyon lassan zajlik. A térdem duzzadt, tapintásra érzékeny. 90 fokos hajlítás megy, sántítva megyek. Éjszaka és nyugalomban erős fájdalmaim vannak, elnehezül, hasogat. Úgy érzem sokszor mintha nem lenne megfelelő vérkeringés a lábamban.
Gyógytornára, izomstimulációra járok. Normális, hogy ilyen lassan gyógyulgatok? A műtétet követő erős vérzést mi okozhatta? Félek, hogy valami nem stimmel a térdemmel.

| Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2015 ;20(szeptemberi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  Ritkán előfordulhat artroszkópia után is vérzés, valamilyen kis ér megsérülhetett a-műtét során, valószínűleg a térdízületi belhártyán vagy a térd zsírszövetében. Panaszait okozhatja, hogy a térdízületben vérömleny lehet. Vissza kellene mennie az operáló orvoshoz panaszaival.

Kapcsolódó cikkek a Térdsérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2020-05-21 17:28:39
| térdfájdalom, térdízület
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop