Ujjtörés?

Kérdés:  Néhány napja elestem a szőnyegben és esés közben a kezemet bevertem a falba. A gyűrűsujjam azonnal feldagadt és nagyon fájdalmas volt. Jelenleg Norvégiában élek, még aznap elmentem az orvosi ügyeletre, de meg sem röntgenezték.
Az orvos végignyomkodta az ujjam, és azt mondta, nincs eltörve csak megzúzódott. Ragtapasszal hozzáragasztotta a mellette lévő ujjamhoz, ezt 5-6 hétig kellene folytatnom.
Mostanra az ujjam és a kézfejem még tovább dagadt, az alsó ujjpercem és alatta a tenyerem teljesen fekete, sötétlila, az ujjamat egyáltalán nem tudom mozgatni.
Az ujjak összeragasztásán kívül tudok esetleg bármit is tenni házilag a gyorsabb gyógyulás érdekében? Jegelés, vagy másfajta rögzítés? 1 hónap múlva megyek vissza Magyarországra, ha esetleg mégis el van most törve és rosszul gyógyulna meg, lehet ezt még akkor korrigálni?
Köszönöm!

Ujjsérülés | Az Orvos válaszol - Dr. Glanz János főorvos 2015 ;20(júniusi)   InforMed | Glanz, J.
Válasz:  Legjobb lenne ott egy tisztességes orvost felkeresni, aki rtg-t is készít, és értékelni is tudja.-A leírtakból látszik, hogy az illető kollégának fogalma sincs a kézről. Ha nincs eltörve, miért sínezi, egy olyan módszerrel, amit törött lábujjaknál használunk? Legfeljebb egy alumínium sínt kellene rátenni pár napra. Törés esetén a rögzítési idő legfeljebb 4 hét, 6 hét nagyon sok, így merev lesz az ujja.

Kapcsolódó cikkek a Kézsérülések, csuklótáji sérülések, elváltozások rovatban olvashatók.

2015-07-01 18:20:20
| ujjsérülés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop