Félrenyelés, influenza, tüdőgyulladás?

Kérdés:  Véleményét szeretném kérni. December végén elkaptam az influenzát, 1 hét alatt gyógyultam ki belőle, de aztán félrenyeltem (rizses-kukoricás-zöldbosós köretet) ebéd közben.
Azután a tüdőmben furcsa érzés volt. Ez eltartott 1,5 hétig és aztán hirtelen erős láz jött, 40 fokos tartott 2 napig, olyan hidegrázásom volt, hogy kocogtak a fogaim szó szerint, erős köhögéssel, rettenetes mellkasi fájdalmakkal, a levegővétel is fájt. Menni is alig bírtam, ájulás környékezett.
Kihívtam az ügyeletet, mondtam, hogy félek tüdőgyulladásom lehet a félrenyelés miatt, de az orvos azt mondta, nem az, nyugodjak meg. Viszont felírta a következő gyógyszereket: Zinnat, Hidrocodin, Prednisolon és Theospirex tablettát. De ahogy utána olvastam, az utóbbi 2 nem ajánlott együtt.
Sajnos az ügyeletes orvost nem tudom elérni, viszont saját szakállamra úgy döntöttem a Prednisolont nem kezdem el szedni, de ha tényleg tüdőgyulladásom lenne, csak az orvos nem akart ezzel terhelni, lehet, rosszat teszek, hogy nem kezdtem el szedni ezt a szteroidos gyulladáscsökkentőt? De a hörgőtágító miatt nem mertem.
2 napja szedem a többit, már jobban is érzem magam valamivel, lázam már nincs és a mellkasi fájdalom is jelentősen csökkent, a levegőt is könnyebben veszem.
Tudom hosszadalmasabb a kigyógyulás, de mindenképpen szükséges ez a kihagyott gyógyszer vagy nem muszáj, szedjem ebben az esetben?
Köszönöm a választ!

mellkasi fájdalom, fájdalmas levegő vétel | Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2017 ;22(januári)   InforMed | Kaszó, B.
Válasz:  Gyógyszert javasolni csak vizsgálat alapján lehet, tehát látatlanban nem tudom megmondani, hogy szükség van-e a Prednisolonra. A két gyógyszer (Prednisolon és Theospirex) szedhető együtt.

Kapcsolódó cikkek a Tüdő és a légutak rovatban olvashatók.

2017-02-04 04:51:24
| mellkasi fájdalom, fájdalmas levegő vétel
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop