Sokat fullad a gyerek

Kérdés:  Ikerlányaim most 4 évesek, 1 éves koruk óta sokszor befulladnak, emiatt pulmonológiai rendelésre járunk negyedévente. Állandó gyógyszerük a Montelukast Sandoz granulátum és reggel-este FLIXOTIDE SPRAY. Ezek szedése mellett is minden hónapban valamelyik lány befulladt és általában a másik tesó is követte őt a kórházba.
Most kezdtük el az óvodát (a nyáron 3 hónap alatt nem volt semmi bajuk), szeptembertől folyamatosan betegek, elkezd folyni az orruk és a második nap már fulladnak is, hiába adjuk a gyógyszereket, ilyenkor sokat inhalálunk, Ventolint is kapnak, orrszívás folyamatosan, adjuk a Prednisolos kúpot is fulladáskor, mégis 2-3 nap mire nem fulladnak.
Az orvosunk azt mondja, hogy a váladéktól beszűkül a hörgőjük, azért fulladnak, majd kinövik. De más gyereknek folyik az orra és kész, nincs baja, nekünk az orrfolyásból fulladás lesz már másnap.
Óvodába 3 hónap alatt 12 napot jártak csak, a többi betegség. Nagyon megvisel minket, már rettegünk, ha valamelyik hapcizik. Nem tudjuk, hogy mit tegyünk, vitaminokat is szednek, de mindent elkapnak. Félek, hogy a sok gyógyszer kikészíti őket teljesen. Vagy vizsgáltassuk meg az immunrendszerüket valahogy? Nagyon féltem őket és az egész család ki van készülve a tehetetlenség miatt.
Nagyon várom válaszát!

| Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2015 ;20(novemberi)   InforMed | Kaszó, B.
Válasz:  Meg lehet csináltatni az immunológiai vizsgálatot, de leírása alapján nem valószínű, hogy azzal kapcsolatban eltérés lenne. Allergiavizsgálatot is érdemes csináltatni. A megelőző kezelésen valószínűleg változtatni kell, hogy csökkenjen a nehézlégzések száma és a beadandó szteroid kúp mennyisége. Ezt tüdőgyógyászukkal kellene megbeszélni.

Kapcsolódó cikkek a Fül-orr-gégebetegségek rovatban olvashatók.

2020-05-21 17:32:58
| füldugulás, krupp, fulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop