Spontán totál bal oldali PTX utáni légszomj

Kérdés:  4 héttel ezelőtt spontán totál PTX-el mentem kórházba és drainázson voltam 5 napig, majd a PTX megszűnésével hazaengedtek.
Még volt 2 cm légbuborék a mellüregben, de az felszívódott az utólagos röntgenellenőrzések kimutatták.
2 hétig gyógyulás után tünetmentes voltam, majd egyik nap mellkasi érzékenység, fáradékonyság, légszomj, nehézlégzés és lüktető fejem volt. Elmentem az orvoshoz azonnal, aki megvizsgált. Sztetoszkópon keresztül nem hallott semmit, ami rendellenes lenne, az EKG-m rendben volt, és a mellkasröntgen sem mutatott ki sem PTX-et, sem semmit. Gondoltam, lehet valami idegi alapú és a pihenés majd segít, de valahogy nem érzek változást 3 nap után sem.
Bal kezemen a kisujj alatti tenyéroldali résznél párszor elzsibbadtam és tegnap ugyanitt szúró fájdalom jelentkezett, de 15 percen belül el is múlt.
Fogalmam sincs, mi lehet a bajom, esetleg valami segítséget tudna nyújtani? 22 éves fiatal férfi vagyok, 6 évig dohányoztam, de a PTX után azonnal letettem a cigarettát. Alkalmanként iszok alkoholt, 3 éves koromig asztmás voltam, vérnyomásom normális 110/70, gyógyszert nem szedek és érzékeny sem vagyok rá.

légmell, pneumothorax, ptx | Az Orvos válaszol - Dr. Kaszó Beáta 2014 ;19(októberi)   InforMed | Kaszó, B.
Válasz:  Kérdése megválaszolásához személyes tüdőgyógyászati vizsgálat szükséges.

Kapcsolódó cikkek a Mellhártyagyulladás, légmell rovatban olvashatók.

2014-10-31 06:05:07
| légmell, pneumothorax, ptx
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop