Bevérző erek a szájban

Kérdés:  Sötétvörös pici göböket fedezetem fel a számban, ami kijön, elmúlik és nem fáj.
Elmentem a körzeti orvoshoz, aki javaslatára Calcium Sandozt iszom és Rutascorbint szedek, amiktől javul. Továbbküldött fül-orr-gégészetre.
Voltam a MÁV kórházban. Mindent rendben találtak, azt mondták, bevérzések az érfalon. Valószínű fűszer okozza, nem javasoltak kezelést, sem gyógyszert.
Szeretném megkérdezni, rossz fog okozhat ilyen problémát? A tünetek most is fennállnak, elmúlik és visszajön, mindig egy másik helyen. Összefügghet magas vérnyomással vagy szívritmuszavarral? Ezekre szedek gyógyszert. Félek, hogy az erek tönkremennek.
Nagyon köszönöm a segítségét!

sötétvörös göbök a szájban | Az Orvos válaszol - Dr. Kiss Eszter Ágnes 2015 ;20(márciusi)   InforMed | Kiss, E.
Válasz:  Rossz fogakkal nincs közvetlen összefüggésben az állapot, bár a rendszeres fogászati ellenőrzés szív-érrendszeri betegségek esetén kiemelt jelentőségű. Újabb kutatások szerint ugyanis a szájhigiéné állapota hatással lehet a szív-érrendszeri betegségekre.
Fontos a fogíny gyulladásmentessége, az alapos fogmosás és a rendszeres fogkő eltávolításon való részvétel, mert a foglepedékben lévő baktériumok a véráramba kerülve az érfalak gyulladását idézhetik elő.
A sötétvörös göböket a szájban lévő kis vénák kitágulása okozza (visszértágulat, amely a testben bárhol előfordulhat keringési betegségek esetén). A Rutascorbin és a Calcium Sandoz jó választás, ezen kívül én is csak az egészséges, szívbarát diétát és a rendszeres mozgást (séta, úszás stb.) tudom javasolni, hogy az erek állapota javuljon.

Kapcsolódó cikkek a Visszeresség, trombózis, nyirokérbetegségek rovatban olvashatók.

2015-04-21 21:03:55
| sötétvörös göbök a szájban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop