Fogzás

Kérdés:  Kislányom 2,5 hónapos korban elkezdte fogzás tüneteit mutatni - híg széklet akár 1,5-2 óránként, sok sírás pedig eszik, alszik baba; pirosabb íny; sok nyálzás, amiből aranyos buborékok lesznek, fehér kis púp az ínyen.
Lehet, hogy ilyen korán bújik ki az első fog? A sorrend viszont nem stimmel, mert a fehér púp a jobb oldali alsó szemfognál van; szájpenészt láttam már kisfiamon, de ez nem olyan.
Válaszát előre is köszönöm!

mozgásfejlődés, babanapló, fogzás, fogzási szindróma | Az Orvos válaszol - Dr. Kiss Eszter Ágnes 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Kiss, E.
Válasz:  Előfordul, hogy ilyen korán indul a fogzás, de az nagyon ritka, hogy a szemfogak bújnak ki először, hacsak nem a szülőknél is hasonló módon zajlott annak idején a fogzás.
Inkább az lehetséges, hogy a fogak fejlődésnek indultak és jelenleg a szemfognál, annak formája miatt a legkiemelkedőbb az íny.
Javaslom, hogy az elkövetkező hetekben figyelje, van-e változás a szájban. A híg széklettel és egyéb általános tünetekkel kapcsolatban, ha továbbra is fennáll, gyermekorvossal érdemes konzultálni.

Kapcsolódó cikkek Az egészséges csecsemő fejlődése - Babanapló rovatban olvashatók.

2015-08-06 15:26:01
| mozgásfejlődés, babanapló, fogzás, fogzási szindróma
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop