Folt a nyelven

Kérdés:  30 eves, 16 honapja szoptato edesanya vagyok. 3 eve mar nem dohanyzom, alkoholt is csak alkalom adtan fogyasztok 1-1 poharral. Tobbe kevesbe egeszsegesen is taplalkozom.
6 napja lett egy piros folt a nyelvemen, mintha kidorzsolte volna valami. A nyelv bal oldalan, egeszen nagy, kb 1,5-2 centi, kicsit erzekeny is volt, de nem fajt. Nem haraptam el, a fogamat piszkaltam ugyan (malnamagot akartam kiszedni ily modon), de nem tudom, hogy akkor keletkezett e.
Szepen begyogyult, de mintha folt maradt volna a helyen. Pirosnak nem mondanam, csak minta a normal feher lepedek hianyozna rola, ezert lathto ott egy jol korulhtarolt foltocska.
Ma azt vettem eszre mintha ez az egesz tortenet megismetlodni latszana egy kisebb helyen ugyan a folt alatt, kozel a nyelvem hegyehez. Mintha a nyelvem hegyen az izlelobimbok is pirosabbak lennenek (epermagszeru).
Felkeresem az orvosom, de addig is igy latatlanban esetleg van tippje, hogy mi lehet ez?
Nagyon aggodom!

nyelven foltok, foltos nyelv | Az Orvos válaszol - Dr. Kiss Eszter Ágnes 2015 ;20(májusi)   InforMed | Kiss, E.
Válasz:  Térképnyelvről lehet szó - ezt stressz, hormonális változások, vitaminhiány válthatja ki, vagy valamilyen bőrbetegséghez társultan alakulhat ki. Ha ez a helyzet, az elváltozás ártalmatlan.
Hasonló tüneteket okozhat még gombás fertőzés, allergia (gyógyszerre, élelmiszerre, fogkrémre...), fűszeres ételek, stb.
Mindenesetre feltétlenül mutassa meg orvosának.

Kapcsolódó cikkek a Szájszag, nyelvégés, afta, herpesz, rák rovatban olvashatók.

2015-05-29 19:51:17
| nyelven foltok, foltos nyelv
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop