Gyökérkezelt fog

Kérdés:  Elől a felső fogsorom jobb oldalán a 3. és 4. fog között több mint egy éve a fogorvos gyökérkezelést csinált 4 alkalommal, antibiotikumot is kaptam, mert orromig feldagadt. Fúrt egy kis lukat belülről és vártunk a genny, gyulladás miatt - sikeres volt és két hét után betömte, de egy hét múlva kijött, rá két hétre megint, betömte és egy hónapra rá szintén kijött. Vártam sok időt - elegem volt -, most ott tartok, hogy szürke színű és úgy érzem mintha kikívánkozna onnan.
A fejem sokat fáj, a hajam hullik, más orvosi vizsgálataim is vannak sajnos, belgyógyászati. Augusztus 11-re új fogorvoshoz megyek, ezzel a foggal.
Okozhatja ez a fog a hajhullást, állandó fejfájást? Érdemes betömetnem? Ha igen, a színe szürke marad vagy húzassam ki?
Köszönöm megtisztelő válaszát?

gyökérkezelés | Az Orvos válaszol - Dr. Kiss Eszter Ágnes 2015 ;20(júliusi)   InforMed | Kiss, E.
Válasz:  Előfordul, hogy gyökérkezelés után baktériumok maradnak vissza a gyökércsatornában vagy a gyökér csúcsa körül. Az ilyen gócos, krónikusan gyulladt fog valóban hozzájárulhat hajhullás és hasonló tünetek megjelenéséhez, de ettől függetlenül ajánlott a belgyógyászati kivizsgálás.
A fog újra gyökérkezelése (akár gyökérkezelésben jártasabb fogorvos, ún. endodontológus által), vagy a gyulladt gyökércsúcs sebészi eltávolítása jöhet szóba a fog megtartása érdekében, ha a röntgen szerint a fog helyreállítható.
A szürke színt tömőanyaggal vagy esztétikus kerámia koronával lehet elfedni, ha a fog tünetmentessé válik.

Kapcsolódó cikkek a Fogszuvasodás, ínysorvadás, fogpótlás rovatban olvashatók.

2015-08-06 15:26:01
| gyökérkezelés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop