Izgalom hatására fellépő vizelési inger

Kérdés:  Mi okozhatja, hogy bizonyos helyzetekben (mikor izgulok, stresszelek valami miatt) hirtelen vizelési inger tör rám, még akkor is, ha előtte 30 perccel ürítettem vizeletet?
Az ingert próbálom elnyomni, de van, hogy kellemetlen melegség, fojtó érzés tör rám, ami oldódik, vagy ha elterelem a figyelmem, beszélgetni kezdek, akkor ez elmúlik. Otthoni, nyugodt közegben ez nem jelentkezik, sőt van, hogy 3-4 órán át sem kell pisilnem. Ma például munkahelyemen kb. 7 órán át nem mentem vécére.
45 éves nő vagyok, vizeletvizsgálaton a rutin negatív lett, a bakt: nem signifikáns bakteriúriát mutatott, Tőzegáfonya-kapszulát szedek.
Igazándiból nem tudom, hogy menjek-e valakihez, pszichológus, vagy urológus, vagy próbáljak úrrá lenni a dolgon és ez esetleg változókori tünet, vagy pánikbetegség jele?
Vizelettartásommal nincs gond, szerencsére bevizelés nem fordult elő. 2 éve, haláleset történt a családomba, ami nagyon megviselt. Nem sokkal később tachycardiám volt, ami után kivizsgáltak, és stressznek mondták, egyéb eltérés nem volt.
Később előjött egy alkalommal, hogy sűrűn jártam pisilni, kivizsgáltak (vizelet és UH), nem volt eltérés. Most ritkán, de előfordul, hogy rosszullét jelentkezik, a korábban leírt módon.
Segítségét várom és köszönöm, Ön szerint, mit tegyek?

szorongás, stressz, kényszerbetegség | Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2016 ;21(márciusi)   InforMed | Koncz, P.
Válasz:  Ha urológiailag és nőgyógyászatilag minden rendben, forduljon pszichológushoz.

Kapcsolódó cikkek a Szorongásos betegségek (pánik, fóbia, kényszerbetegségek, stressz) rovatban olvashatók.

2016-04-18 05:14:52
| szorongás, stressz, kényszerbetegség
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop