Krónikus húgycsőgyulladás

Kérdés:  26 éves férfi vagyok, panaszaim nagyjából egy éve kezdődtek. Vizelés után enyhe égő érzésem van, ami időszakosan javul/rosszabbodik. Voltam több urológiai és háziorvosi vizsgálaton, 2 labor és 2 ultrahang-vizsgálaton is. Minden tesztem negatív, a második UH kivételével, ekkor egy 3 mm nagyságú vesekövet fedeztek fel (amivel az orvosom szerint nem kell foglalkozni).
Kaptam többféle antibiotikumot is (Cifran, Azi Sandoz, utóbbi 2x is), viszont a tüneteim nem múlnak. Több hetes kamilla + kisvirágú füzike tea kúra után a panaszaim csaknem megszűntek, majd miután felhagytam vele, ismét előjöttek. Az urológusom szerint teljesen egészséges vagyok, ennek ellenére a legutóbbi látogatásom alkalmával ismét Azi Sandoz-t írt fel - amit ahogy a leírásban látom Chlamydiára adnak. Erről azonban a doktor nem tájékoztatott, hogy fennáll a gyanúja.
Van okom az aggodalomra, vagy lehet, hogy ezek a vesekő miatt vannak, vagy esetleg pszichés tünetek? (Meglehetősen stresszes vagyok, túlzsúfolt napirenddel.)
Megtisztelő válaszát előre is köszönöm!

húgyúti fertőzés, húgycsőgyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2017 ;22(januári)   InforMed | Koncz, P.
Válasz:  Chlamydiára és hozzá hasonló gonosztevőkre húgycsö kenetet kell levenni,-jó jel, hogy a fenti teákra panaszai javultak. De minden diagnosztika, kezelés értelmetlen, ha a szex-partner nincs bevonva, kérjen időpontot nőgyógyásznál.

Kapcsolódó cikkek a Húgyúti fertőzések (hólyaghurut, vesemedencegyulladás) rovatban olvashatók.

2017-02-12 22:43:25
| húgyúti fertőzés, húgycsőgyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop