Vér a húgycsőnyílás környékén (nőnél)

Kérdés:  1 hete masszív (napi kb. 30-szori) hasmenéssel, deréktáji fájdalommal és alhasi görcsökkel kezdődtek panaszaim, ami mostanra napi 5-re csökkent (gasztroenterológus javaslata szerint szedett Normix-szal).
Hasmenéssel együtt a vizelési inger is sürgetően és sűrűn jelentkezett. Mostanra a deréktáji és alhasi görcsök is csökkentek, viszont csíp a vizelet és vér látható a húgycsőnyílás környékén (a vizelet színtelen, lázam nincs, és nem is volt).
Aranyérproblémáim miatt a széklet utáni tisztálkodás nagyon fontos, különösen hasmenéses időszakban.
Ezek a tünetek mire utalhatnak, a túl sok tisztálkodás (zuhanyozás intim folyékony szappannal) okozhat ilyen problémát, vagy a hasmenést okozó fertőzéssel függhet össze? Most Kliont kell szednem hetekig, ez esetleg a vizelési problémákra is jótékony hatással lehet? (Természetesen készülök orvoshoz menni, de egyelőre otthon lábadozok.)
Válaszát előre is köszönöm, egy 57 éves nőbeteg.

sürgető vizelés, csípő vizelet, csípÅ‘ vizelet | Az Orvos válaszol - Dr. Koncz Pál 2014 ;19(áprilisi)   InforMed | Koncz, P.
Válasz:  A vér megjelenése utalhat polipra, de sok másra is. Szakorvosi vizsgálat nélkül nem tisztázható. A higiénét sem szabad túlzásba vinni.

Kapcsolódó cikkek a Húgyúti fertőzések (hólyaghurut, vesemedencegyulladás) rovatban olvashatók.

2014-05-02 04:46:17
| sürgető vizelés, csípő vizelet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop