Hallásgyengeség - Nyelvvizsga

Kérdés:  22 éves vagyok, és nyelvvizsga előtt állok. Már próbálkoztam a nyelvvizsgával, de a magnónál, mindig kudarcot vallok. Pár éves koromban jobb oldali fülemet megműtötték. Nem tudom a probléma nevét, csak annyit, hogy gyerekkorban jellemző fülbetegség miatt volt szükség a műtétre.
Ha most befogom a bal fülemet, akkor a jobb fülemmel csak nagyon kevés dolgot hallok. A baj az, hogy az angol szövegből olyan egyértelmű szavakat vagy mondatokat nem hallok meg, amiket ismerek. Sokszor mikor egy magyar szöveget hallgatok TV-ben vagy bárhol, sokszor komolyan koncentrálnom kell, hogy megértsem, mit mondanak. A barátaimnak sokszor el kell ismételniük, amit mondtak, mire megértem.
Amikor fül-orr-gégészeten jártam és csináltak egy hallástesztet, akkor az jött ki, hogy annyira nem jelentős, hogy hallókészülék kelljen, vagy bármilyen papírt adhatnának, ami mondjuk, mentesít a nyelvvizsga szóbeli alól.
Nekem azzal nincs gond, hogy ilyen sípolásokat meg zajokat meghalljak, hanem sokszor úgy érzem, hogy abban, hogy megértsem a beszédet.
Mi a véleménye Önnek a problémámról? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

halláscsökkenés | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2014 ;19(szeptemberi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  A tünetek alapján nem tudom megállapítani, hogy idegi jellegű, vagy vezetéses típusú halláscsökkenésről van szó.
Részletes kivizsgálás céljából keresse fel a területi audiológiai állomást!

Kapcsolódó cikkek a Halláscsökkenés és siketség rovatban olvashatók.

2014-09-22 03:20:15
| halláscsökkenés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop