Normális, hogy nem múlik el?

Kérdés:  3 hete voltam a háziorvosomnál, mert borzasztóan köhögtem és fájt a torkom, folyt az orrom.
Azt mondták garatgyulladás, elég csúnya és felírtak Aktil duo-t, amit 7 napig szedtem, de semmit nem használt azon kívül, hogy hurutos köhögésből szárazköhögés lett.
Észrevettem azt is, hogy kis hólyagok vannak a nyelvem hátsó részén, illetve a torkomban végig, meg a mandulámnál is.
Visszamentem egy másik orvoshoz, aki azt mondta, hogy azok tüszők és az előző antibiotikum nem volt jó rá, úgyhogy felírt Leflokint.
Most vasárnap vettem be az utolsó 5. adagot és kissé aggódom, mivel a tüszők ugyanolyanok, mint voltak. Annyi, hogy nem fáj a torkom és nem köhögök. Az orrom ugyanúgy folyik, meg felírtak 3 hete egy kevert orrcseppet, azt azóta használom, de ugyan olyan.
Amikor először voltam orvosnál, kiírtak az iskolából 1 hétre, most meg szerda óta itthon vagyok. Folyamatosan teázom (hársfa-tea), c-vitamint szedek,p ihenek, szellőztetek. Lázam nem volt.
Fontos tudni, hogy dohányzom, de egyáltalán nem sokat és amióta itthon vagyok, nem gyújtottam rá sem most, sem 3 hete.
Többet nem kellene hiányoznom az iskolából, úgyhogy nem szeretnék visszamenni az orvoshoz. Tudna esetleg segíteni nekem így otthonról? Anyukám szerint el fognak múlni később, de engem eléggé aggaszt, hogy még mindig ott vannak.
Megkérdeztem egy másik online orvost, aki szerint azok nem tüszők, úgyhogy teljesen tanácstalan vagyok, és anyukám nem akar visszaengedni az orvoshoz. Az is érdekelne, hogy ezt a barátom elkaphatja-e amíg ezek a tüszők(?) ott vannak a nyelvemen, illetve a torkomban?

torok, baktérium, torokgyulladás | Az Orvos válaszol - Dr. Kótai Zsuzsa főorvos 2014 ;19(októberi)   InforMed | Kótai, Zs.
Válasz:  Vannak nehezen gyógyuló gyulladások. Ha a panaszai nem múlnak, mégis fel kell keresni a szakorvost.
Látatlanban nehéz diagnózist felállítani!

Kapcsolódó cikkek A torok, garat, mandulák, gége betegségei rovatban olvashatók.

2014-10-24 06:33:11
| torok, baktérium, torokgyulladás
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop