Gombás fertőzés

Kérdés:  Nagyjából 2 hónapja szenvedek a makkomon gombásodással (előtte nyáron volt egy belső combos gombásodásom, az elmúlt 2 hét alatt kenőccsel). Voltam vele orvosnál, kenőcsöt írt fel, majd most már gyógyszert is, vérvételen is voltam, tpha, rpr negatív.
A viszkető érzés elmúlt az első 2 hét alatt, azonban azóta hol tiszta a makkom, hol pedig megjelennek piros kis foltok, amik 1-2 nap alatt eltűnnek. (Még mindig kenegetem, de már zavar kicsit, mert egyre jobban ki van száradva. Ez lehet a krémtől?)
Nemi területen általában ilyen sokáig tart a kezelés? Már elkezdtem egy kisebb diétát is, hogy azzal is öljem a gombás sejteket belülről (fokhagyma, anti candida tea, natúr joghurt).
Válaszát előre is köszönöm!

makkon piros foltok | Az Orvos válaszol - Dr. Nyirkos Péter 2015 ;20(januári)   InforMed | Nyirkos, P.
Válasz:  Hiányzik néhány információ a válaszhoz, ezért csak néhány általános megjegyzés: amit elmond, valószínűleg nem valódi gombás fertőzés, mindössze egy kis egyensúlyzavar az adott bőrterületen. Hasonlóan pl. a fejbőr korpásodásához - ott is szerepet játszhatnak a bőrön lévő mikrobák, de mégsem gondolja senki, hogy ki kell őket irtani.
Valószínűleg jól látja, hogy ez a dolog inkább túl van kezelve, és már lassan ezek okozzák a panaszokat. A fokhagymának és az anti-candida teának, joghurtnak erre semmi hatása nincs.

Kapcsolódó cikkek A férfi nemi szervek betegségei rovatban olvashatók.

2015-01-22 22:04:32
| makkon piros foltok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Web Design & Development Prowebshop